Vilanova: 'Invalbeurt Messi absoluut geen recordpoging'

Terwijl nog niet duidelijk is hoe lang Lionel Messi uit de roulatie is met zijn knieblessure, heeft Barcelona-trainer Tito Villanova ontkend dat de Argentijnse steraanvaller louter in het veld kwam om het record van Gerd Müller te verbeteren.

Vilanova: 'Invalbeurt Messi absoluut geen recordpoging'

Vilanova erkende na afloop dat Messi zelf onzeker was over hoe serieus de blessure is. 'Hij was een beetje zenuwachtig, omdat hij er niet zeker van was hoe ernstig het is.' Vilanova maakt zich vooralsnog geen zorgen over de kwetsuur. 'Het ziet ernaar uit dat hij gewoon een tik heeft gehad, maar tests moeten andere mogelijkheden nog uitsluiten.'

Hoewel er voor Barcelona niets meer op het spel stond tegen Benfica, maakte Messi na een uur toch zijn opwachting. Vilanova ontkent dat het te maken had met het record van Gerd Müller, waar de Argentijn met 84 goals in het kalenderjaar nog slechts één treffer van verwijderd is.

'Als dat het geval was had hij wel in de basis gestaan en ook in de beker tegen Alavés gespeeld. Hij is echt niet gefocust op het verbreken van dat record waar iedereen het over heeft. Maar Messi is nou eenmaal een speler die altijd wil spelen, dus we hadden afgesproken dat hij een half uur mee zou doen. Ik wissel hem toch ook niet elke keer we 3-0 voorstaan? Als ik het over mocht doen, had ik precies hetzelfde gedaan', aldus de trainer van Barcelona.

Niettemin begint de tijd wel te dringen voor Messi, wil hij het record van Müller nog verbreken. Aanstaande zondag gaat Barça nog op bezoek bij Real Betis. In de twee weekenden daarna stuit het nog op achtervolger Atlético Madrid en Real Valladolid. Over een week staat er nog een bekerduel met Cordóba op het programma.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's