Viking FF verovert Noorse beker

Viking FF heeft voor de vijfde keer in de clubhistorie en voor het eerst sinds 1989 de Noorse beker veroverd. De ploeg van trainer Benny Lennartsson was in de finale met 3-0 te sterk voor Bryne FK.

Viking kwam in de eindstrijd al vroeg op voorsprong door een eigen doelpunt van Bryne FK-verdediger Roger Eskeland. In de tweede helft zorgden Morten Berre en Hannu Tihinen voor de 3-0 eindstand.

Met de bekerwinst zette Viking de kroon op een prima seizoen. De ploeg eindigde achter kampioen Rosenborg BK en Lillestrøm SK als derde in de competitie en was lange tijd verwikkeld in de race om de titel. Vorig jaar stond Viking ook al in de bekerfinale, waarin het toen op knullige wijze met 2-1 verloor van Odd Grenland. Verdediger Tihinen scoorde destijds in eigen doel, waarna Odd in de verlenging de beker veroverde.