Vijfklapper Sparta, succes Ajacieden Veltman en Zivkovic

Reacties

Door een eclatante zege in Helmond is Sparta Rotterdam de belangrijkste kanshebber op de derde periode. Bij Jong Ajax was er een hoofdrol voor Richairo Zivkovic.

Vijfklapper Sparta, succes Ajacieden Veltman en Zivkovic

Helmond Sport - Sparta Rotterdam 0-5
Sparta Rotterdam heeft in de strijd om de derde periode uitstekende zaken gedaan. De ploeg van trainer Alex Pastoor had in Brabant geen kind aan Helmond Sport, dankzij doelpunten van Denis Mahmudov (2x), Paul Gladon, Robert van Boxel en een eigen goal van Wouter van der Steen.

Door de zege staat Sparta in de tweede periode na zes wedstrijden tweede met veertien punten, achter NEC, dat al een periode won. Op de ranglijst staan de Rotterdammers zesde.

VVV-Venlo - FC Oss 2-1
In de strijd om de derde periode is VVV-Venlo de belangrijkste concurrent van Sparta. Na de 2-1 zege op FC Oss is de ploeg van trainer Maurice Steijn de nummer drie, met drie punten minder dan de Rotterdammers. Abdelaziz Khalouta was twee keer trefzeker voor de gastheren; Istvan Bakx scoorde voor Oss.

FC Den Bosch - FC Emmen 2-0
FC Emmen heeft voor het eerst in vier wedstrijden weer verloren, waardoor het een steek laat vallen in de derde periode. In De Vliert waren Anthony Lurling en Barry Maguire trefzeker. Den Bosch blijft ondanks de zege twaalfde, terwijl de ploeg uit Drenthe op plek vijf blijft steken. Emmen vergaarde net als VVV elf punten in de derde periode, maar heeft een minder goed doelsaldo dan de Limburgers.

Jong Ajax - Achilles '29 2-1
Met de debuterende doelman André Onana en de herstelde Joël Veltman, die een uur meespeelde, heeft Jong Ajax nipt gewonnen van laagvlieger Achilles '29. Namens de Amsterdammers was Richairo Zivkovic tweemaal trefzeker, terwijl Thijs Hendriks scoorde voor de bezoekers. Zivkovic nadert de top van het topscorersklassement in de Jupiler League, want hij maakte al vijftien goals. Cas Peters van FC Emmen voert de ranglijst aan met zeventien treffers.

Overige uitslagen
MVV - Jong FC Twente 2-2
RKC Waalwijk - De Graafschap 0-5
Telstar - Fortuna Sittard 3-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.