Vijfklapper AA Gent, West Ham United blameert zich

Reacties

AA Gent kan zorgeloos naar Roemenië reizen voor de return in de derde voorronde van de Champions League na een ruime zege op FC Viitorul donderdagavond. West Ham United ging pijnlijk onderuit op bezoek bij NK Domzale.

Vijfklapper AA Gent, West Ham United blameert zich

AA Gent - FC Viitorul 5-0
De Belgische topclub speelde vorig seizoen nog in de achtste finale van de Champions League, maar moet zich dit seizoen op een niveau lager laten zien in Europa. Gent liet in eigen huis niets heel van zijn Roemeense opponent, die halverwege al met 2-0 achterstond door goals van Stefan Mitrovic en Kalifa Coulibaly.

Laatstgenoemde vormde samen met Laurent Depoitre het spitsenduo. De twee aanvallers lieten de score vroeg in de tweede helft al oplopen tot 4-0. Renato Neto zorgde vervolgens met de vijfde goal van de avond voor een passend slotakkoord, waardoor de return een formaliteit lijkt.

NK Domzale - West Ham United 2-1
West Ham United ging vorig seizoen in de voorronde van de Europa League al onderuit tegen het Roemeense Astra Giurgiu en bewees zichzelf donderdagavond geen dienst op bezoek bij de Sloveense topclub Domzale. De afwezigheid van EK-ganger en sterspeler Dimitri Payet deed zich voelen. De gastheer dankte de zege aan Matic Crnic, die twee keer scoorde. Mark Noble maakte vanaf de strafschopstip het voor West Ham belangrijke uitdoelpunt.

Saint-Étienne - AEK Athene 0-0
Oussama Tannane stond ruim een uur binnen de lijnen bij Saint-Étienne, maar ook de buitenspeler kon de wedstrijd tegen AEK niet openbreken. De subtopper uit de Ligue 1 beet zich stuk op de Griekse tegenstander. AEK kwam niet tot een schot op doel op Franse bodem, maar begint door het doelpuntloze gelijkspel wel met een aardige uitgangspositie aan de return.

 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.