Vijfhonderdste duel Messi, Bayern aast op CL-record Ajax

Reacties

De eerste twee kwartfinales in de Champions League dienen zich aan. Voetbal International neemt een duik in de historie en komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar de duels van dinsdagavond (aftrap 20.45 uur).

Vijfhonderdste duel Messi, Bayern aast op CL-record Ajax

BARCELONA - ATLÉTICO MADRID (20.45 UUR)

● Barcelona probeert zich in dit Spaanse onderonsje voor de zevende keer op rij te kwalificeren voor de halve finale van de Champions League. Dat zou een aanscherping van een competitierecord betekenen. Barcelona heeft een uitstekende balans in de kwartfinale van de CL: de Catalanen wonnen dertien van hun veertien kwartfinaleduels (W13, G0, V1).

Lionel Messi.
Lionel Messi.

● Lionel Messi speelt tegen Atlético de vijfhonderdste wedstrijd in zijn profloopbaan. De Argentijnse aanvaller kwam tot dusverre tot 415 officiële wedstrijden bij Barcelona en voegde er namens de Argentijnse nationale ploeg 84 interlands aan toe. Na 499 wedstrijden staan er 386 goals en 152 assists achter Messi's naam.

● Atlético Madrid staat dit seizoen al voor de vierde keer tegenover Barcelona. In de drie eerdere onderlinge duels (twee in de strijd om de Spaanse Super Cup en één in competitieverband) bleven Los Rojiblancos ongeslagen (drie keer gelijk).

●Atlético is samen met Real Madrid (dat woensdag in actie komt tegen Borussia Dortmund) als enige nog ongeslagen ploeg in dit Champions League-seizoen. Het team van trainer Diego Simeone boekte tot dusverre zeven zeges en verspeelde alleen bij Zenit Sint-Petersburg punten (1-1).

MANCHESTER UNITED - BAYERN MÜNCHEN (20.45 UUR)

● Manchester United staat in de Champions League voor de tiende keer tegenover Bayern München. De cijfers voor de Engelse grootmacht zijn niet best: twee zeges, vier gelijke spelen en drie nederlagen. Wél bleef United sinds de laatste nederlaag tegen Bayern (0-1 in april 2001) zonder puntenverlies in zijn laatste vijf duels met een Duitse opponent.

Wayne Rooney.
Wayne Rooney.

● Met Robin van Persie nog in de lappenmand heeft United zijn hoop qua scorend vermogen gevestigd op Wayne Rooney. De Engelse international was in zijn laatste zes officiële wedstrijden bij The Red Devils goed voor vijf doelpunten. hij heeft zich met 214 officiële goals inmiddels opgewerkt tot plek drie op de topscorerslijst aller tijden van de club, achter clubiconen Denis Law (237 goals) en Sir Bobby Charlton (249).

● Bayern München won veertien van zijn laatste zestien officiële wedstrijden (W14, G2, V0) en maakte in die reeks liefst 51 doelpunten. De laatste nederlaag van de topformatie van trainer Pep Guardiola dateert van 10 december 2013 (thuis tegen Manchester City in de Champions League, 2-3).

● Bayern won zijn zeven meest recente uitwedstrijden in de Champions League. Indien de Duitsers dinsdag ook op OId Trafford zegevieren, dan verbeteren ze het record dat Ajax in de periode november 1995-maart 1997 vestigde. Bayern won de laatste maanden achtereenvolgens bij Arsenal (1-3), Juventus (0-2), Barcelona (0-3), Manchester City (1-3), Viktoria Plzen (0-1), CSKA Moskou (1-3) en opnieuw Arsenal (0-2).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.