Vijf treffers in laatste kwartier bij gelijkspel Dortmund

Borussia Dortmund is in eigen huis tegen duur puntenverlies aangelopen. De koploper van de Bundesliga kwam in de slotfase goed terug van een achterstand, maar gaf de zege nog weg (4-4).

De thuisclub leek af te stevenen op een eenvoudige zege toen het tot de 71ste minuut met 2-0 leidde tegen Stuttgart. Shinji Kagawa zette Dortmund in de 33ste minuut op aangeven van Sebastian Kehl op voorsprong. Het was alweer zijn vierde treffer in de laatste drie duels. Jakub Blaszczykowski maakte er kort na rust 2-0 van na voorbereidend werk van Mats Hummels.

Maar de bezoekers kwamen knap terug. In de 71ste minuut schoot Veded Ibisevic de aansluitingstreffer binnenen acht minuten later stond het zelfs al 2-3. Twee doelpunten van Julian Schieber zorgden voor de voorsprong van Stuttgart, maar de ploeg van trainer Jürgen Klopp leek alsnog drie punten over te houden aan de wedstrijd door goals van Hummels en Ivan Perisic.

In blessure tijd schoot Christian Gentner echter de 4-4 in de verre hoek, waardoor koploper Borussia Dortmund slechts een punt over hield aan de wedstrijd. Het heeft nu 63 punten uit 28 duels, zes meer dan Bayern München dat nog een wedstrijd tegoed heeft. VfB Stuttgart heeft nu veertig punten, maar blijft daarmee op de zevende plaats staan in de Bundesliga. Foto: VI Images