Vijf Oranje-internationals missen laatste training in Rio

Reacties

Het Nederlands elftal heeft donderdag voorlopig voor het laatst getraind in Estádio Da Gavéa, het jeugdcomplex van Flamengo. Achttien Oranje-internationals kwamen ook daadwerkelijk in actie.

Vijf Oranje-internationals missen laatste training in Rio

Daley Blind, Leroy Fer, Nigel de Jong, Arjen Robben en Stefan de Vrij kwamen wel op het veld voor de teambespreking, maar haakten daarna af. Van Fer werd woensdag al bekend dat hij zondag vanwege een hamstringblessure niet in actie kan komen in de achtste finale tegen Mexico (aftrap 18.00 uur).

Uit een MRI-scan bleek dat de 24-jarige Fer slechts een verrekking heeft opgelopen, maar het duel met de Mexicanen komt te vroeg voor de middenvelder. Als Oranje de kwartfinale bereikt, is het ook maar de vraag of hij díé wedstrijd haalt. Afgelopen maandag was Fer als invaller nog belangrijk voor Oranje.

Kort nadat de middenvelder op het veld was gekomen voor Wesley Sneijder, kopte hij het Nederlands elftal op voorsprong tegen Chili, dat uiteindelijk met 2-0 ten onder ging. Door die zege eindigde Oranje als groepswinnaar, waardoor de ploeg van Louis van Gaal zondag de nummer twee uit Groep A treft.

Mocht Nederland worden uitgeschakeld, dan keert het niet meer terug in Rio de Janeiro om te trainen op het complex van Flamengo. Vrijdag reist Oranje namelijk al af naar Fortaleza.

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.