Vijf Nederlanders in achtste finales, Spurs-Inter topper

De achtste finales van de Europa League leveren een paar fraaie wedstrijden op. Zo nemen Tottenham Hotspur en Internazionale het tegen elkaar op en staat het FC Anzhi van Guus Hiddink, waar ook de Marokkaanse Nederlander Mbark Boussoufa voor uitkomt, tegenover het Newcastle United van Vurnon Anita en Tim Krul.

Vijf Nederlanders in achtste finales, Spurs-Inter topper

Behalve het Nederlandse onderonsje blijven ook Dirk Kuijt en Ola John actief in de Europa League. Kuijt was met Fenerbahçe te sterk voor BATE Borisov en stuit nu op Viktoria Plzen, dat verrassend afrekende met Napoli. John was met een fraaie treffer mede verantwoordelijk voor de 2-1 zege op Bayer Leverkusen, waardoor Benfica tegenover Girondins Bordeaux staat.

Daarmee is ook meteen de overgebleven Nederlandse afvaardiging genoemd. Ajax verloor na penalty's van Steaua Boekarest, Luuk de Jong en Roel Brouwers gingen met Borussia Mönchengladbach in Rome onderuit tegen Lazio en trainer Mario Been kon RC Genk niet voor uitschakeling behoeden tegen VfB Stuttgart.

Zie hieronder een volledig overzicht van de achtste finales. De eerstgenoemde club speelt op 7 maart een thuiswedstrijd. Op 14 maart volgen de returns.

Steaua Boekarest (Roe) - Chelsea (Eng)
Viktoria Plzen (Tsj) - Fenerbahçe (Tur)
Benfica (Por) - Girondins Bordeaux (Fra)
FC Anzhi (Rus) - Newcastle United (Eng)
VfB Stuttgart (Dui) - Lazio (Ita)
Tottenham Hotspur (Eng) - Internazionale (Ita)
Levante (Spa) - Rubin Kazan (Rus)
FC Basel (Zwi) - Zenit Sint-Petersburg (Rus)


Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen