Vijf duels schorsing voor langzame leerling Sankoh

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Gibril Sankoh naar aanleiding van zijn rode kaart van zondag tegen Willem II (0-0) geschorst voor vijf wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De verdediger van FC Groningen moet bovendien een duel toekijken doordat hij in dezelfde wedstrijd zijn zevende gele kaart ontving.

Vijf duels schorsing voor langzame leerling Sankoh

In de slotfase van de gezapige wedstrijd tussen FC Groningen en Willem II ging Sankoh over de schreef in een duel met Leonardo Veloso. Na balverlies plantte de verdediger van FC Groningen zijn voet over de bal op de benen van de Willem II-speler.

'Ik vind het knap dat je in zo'n wedstrijd een rode kaart kunt krijgen', was trainer Ron Jans na afloop cynisch voor de camera van Eredivisie Live. 'Sankoh leert heel langzaam en daar is dit een voorbeeld van. En dit was een duidelijke rode kaart, geen discussie over mogelijk.'

FC Groningen gaat niet in beroep tegen de straf voor de verdediger uit Sierra Leone. Sankoh mist daardoor de laatste twee competitiewedstrijden en het grootste deel van de play-offs om een ticket in de Europa League. Hij kan pas weer in actie komen tijdens een eventuele vierde wedstrijd van de Groningers in de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen