Vijf arrestaties bij inval politie in stadion FC Twente

Reacties

Bij de inval in De Grolsch Veste tijdens de tweede helft van het competitieduel tussen FC Twente en PSV zijn donderdagavond vijf mensen aangehouden. Ook heeft de politie in het supportershome onder Vak-P een handelshoeveelheid drugs gevonden.

Vijf arrestaties bij inval politie in stadion FC Twente

In de slotfase van het Eredivisie-duel (2-2) werden abusievelijk alle supporters verzocht het stadion te verlaten. Later bleek dat de oproep alleen voor de fans uit de harde kern, die boven het supportershome zitten, had moeten gelden.

De politieactie heeft zijn uitwerking niet gemist. Behalve het vijftal arrestaties en de vondst van drugs in het supportershome is er bij onderzoek in drie woningen in Enschede een partij echt uitziende nepwapens in beslag genomen.

Burgemeester Onno van Veldhuizen heeft in een reactie aan Tubantia laten weten dat het supportershome mogelijk wordt gesloten als gevolg van de drugshandel. Die zorgt volgens hem immers voor ongewenste situaties.

'Een voetbalstadion moet een plek zijn waar mensen veilig, ongestoord en vrij kunnen genieten van een mooie voetbalwedstrijd', aldus Van Veldhuizen. 'Ik ga mij daarom op zeer korte termijn beraden op mogelijke bestuurlijke maatregelen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.