Vierklapper Vela voltooit fraaie comeback Real Sociedad

Real Sociedad boekte tegen Celta de Vigo nu al een van de meest spectaculaire overwinningen van dit seizoen. In eigen huis vochten de Basken zich terug van een ruime achterstand dankzij Carlos Vela, die vier keer scoorde: 4-3.

Na zes minuten opende Vela de score in het voordeel van Sociedad, maar daarna leek de thuisclub af te stevenen op een kansloze nederlaag. Via doelpunten van Rafinha (2x) en Alex López greep Celta binnen een uur namelijk een ruime 1-3 voorsprong.

De buit leek binnen voor Celta, maar dat was buiten Vela gerekend. De voormalig-speler van Arsenal liet in de 61ste minuut de 2-3 aantekenen en de rode kaart van Andreu Fontas van Celta in de 65ste minuut leidde de definitieve inhaalslag van Sociedad in. Een kwartier voor tijd nam Vela (in buitenspelpositie) de gelijkmaker voor zijn rekening en vijf minuten daarna klaarde hij de klus door ook de 4-3 te maken.

Vela is de eerste speler die dit seizoen in de Primera División vier keer scoort. Met zijn kwartet doelpunten brengt de Mexicaan zijn totale productie deze jaargang op zeven treffers. Sociedad stijgt door de spectaculaire zege naar de zesde plaats, terwijl Celta zestiende staat.