Viergever ook in Groningen vervanger van Riedewald

Reacties

Nick Viergever is in het uitduel van Ajax met FC Groningen (12.30 uur) de vervanger van Jairo Riedewald, die door een enkelbreuk de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Verder heeft trainer Frank de Boer geen wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van De Klassieker.

Viergever ook in Groningen vervanger van Riedewald

Viergever mocht afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-1) ook opdraven toen Riedewald al na tien minuten naar de kant moest. Dat de 26-jarige verdediger nu vanaf de aftrap mag spelen, betekent dat Joël Veltman rechtsback blijft. Mitchell Dijks en Mike van der Hoorn starten eveneens. Ricardo van Rhijn zit dus ook in Groningen weer op de bank.

Dat geldt ook voor mannen als Viktor Fischer en Arek Milik. De twee aanvallers waren eerder dit seizoen nog regelmatig bassispeler bij Ajax, maar moeten nu toezien hoe Amin Younes, Anwar El Ghazi en Lasse Schöne ook in stadion Euroborg de Amsterdamse voorhoede vormen. Op het middenveld zijn Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj en Davy Klaassen de vertrouwde gezichten.

Groningen
Aan de kant van FC Groningen keert Alexander Sørloth terug in het basiselftal. Danny Hoesen begint weer op de bank, omdat de Noorse spits met een brace om een hand (hij had een middenhandsbeentje gebroken) gewoon kan spelen. Bij de ploeg van trainer Erwin van de Looi starten met Sergio Padt, Rasmus Lindgren en Hedwiges Maduro toch nog drie ex-Ajacieden in de basis.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.