Viergever: 'Mijn kwaliteiten en toekomst liggen centraal'

Reacties

Nick Viergever is bij Ajax eindelijk op zijn favoriete positie terechtgekomen: centraal achterin. Hij krijgt in het hart van de defensie voorlopig de voorkeur boven aanvoerder Niklas Moisander. Wat de ex-AZ'er betreft speelt hij daar nog geruime tijd.

Viergever: 'Mijn kwaliteiten en toekomst liggen centraal'

Sinds zijn zomerse overstap van AZ naar Amsterdam wist Viergever nooit écht een basisplek te veroveren. Vorige week tegen FC Twente mocht hij vervolgens als linksback starten, maar afgelopen donderdag kreeg hij in het Europa League-duel met Legia Warschau centraal achterin zelfs de voorkeur boven aanvoerder Moisander. Viergever ziet zichzelf daar de komende tijd nog veel vaker spelen.

'Ik heb de trainer kenbaar gemaakt dat ik graag centraal achterin wilde spelen', vertelt Viergever tegen het Algemeen Dagblad over een gesprek dat hij had met Frank de Boer. 'Daar liggen mijn kwaliteiten, daar ligt ook mijn toekomst. Ik ben blij dat ik dat nu heb mogen laten zien. Trainers en teamgenoten weten in elk geval wat ze aan me hebben.' De kans is groot dat Viergever ook zondag tegen Willem II in het hart van de defensie mag starten.

'Ik zit lekker in mijn vel', vertelt hij dan ook. Inmiddels speelt hij dus op zijn geliefde positie, waar hij ook wel eens op het middenveld of als back moest opereren. Maar: 'Die wisselende posities hebben me niet onzeker gemaakt. Ik heb altijd geweten waar ik aan toe was. Ik weet heel goed wat mijn sterke en zwakke punten zijn. Van die drie posities komt het beste van mij niet op het middenveld naar boven. Als linksback al meer, maar centraal achterin voel ik me het beste.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.