Viergever krijgt weer eens kans door schorsing Riedewald

Reacties

Nick Viergever is zaterdagavond (20.45 uur) tegen SC Heerenveen de vervanger van de geschorste Jairo Riedewald. Voor de 26-jarige verdediger betekent het zijn eerste basisplaats bij Ajax sinds het Europa League-duel van een maand geleden met Fenerbahçe.

Viergever krijgt weer eens kans door schorsing Riedewald

Viergever was destijds nog de vervanger van de niet fitte Mitchell Dijks. Net als toen geeft trainer Frank de Boer de vorig jaar van AZ overgenomen linkspoot een basisplaats in het hart van de defensie. In de Eredivisie mocht hij tot nu toe alleen twee keer aan de aftrap staan als linksback.

Omdat die twee basisplaatsen alweer dateren van circa drie maanden terug, sprak Viergever onlangs zijn onvrede uit over het feit dat hij de laatste maand vooral minuten moest maken bij Jong Ajax. 'Dit is niet leuk, daar doe je het niet voor', zei hij na het 1-1 gelijkspel tegen zijn oude club Sparta Rotterdam.

Dat Viergever nu weer eens wedstrijdritme mag opdoen in het eerste van de Amsterdammers, is de enige wijzing in de basisopstelling ten opzichte van vorige week tegen PEC Zwolle (0-2). Donny van de Beek start zoals aangekondigd op het middenveld, omdat de niet geheel fitte Riechedly Bazoer op de bank zit.

Opstelling Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Viergever, Dijks; Van de Beek, Klaassen, Gudelj; Fischer, Milik, Younes.
Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Marzo, Otigba, Van den Berg, Van Aken; St. Juste, Thorsby, Cavlan; Slagveer, Te Vrede, Larsson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.