Viergever euforisch na winnende goal: 'Pure emotie'

Nick Viergever was donderdagavond de gevierde man bij Ajax na de 1-0 zege op Legia Warschau. De verdediger maakte vlak na rust het enige doelpunt in de Europa League-return, waardoor de Amsterdammers doorgaan naar de achtste finales.

'Het is mooi dat we al vroeg in de tweede helft tot scoren kwamen. De ontlading na mijn doelpunt was pure emotie. Dat krijg je als je niet vaak scoort', zei Viergever na afloop in De Arena tegen FOX Sports.

Ook na de 1-0 in de 48ste minuut kreeg Ajax nog mogelijkheden om de marge te vergroten, maar echt overtuigend was het niet wat de ploeg van trainer Peter Bosz liet zien voor eigen publiek. Legia bleef in de wedstrijd en kwam nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van André Onana, maar Ajax verdedigde de 0-0 uit de heenwedstrijd uiteindelijk met verve.

'Als je zelf de kansen niet maakt, kan de bal altijd een keer goed vallen voor Legia. Dat was afgelopen zondag tegen Vitesse ook al zo', constateerde Viergever, die als linksback fungeerde door de blessure van Daley Sinkgraven. 'Verder vond ik dat we goed agressief speelden. We lieten ze veel lopen.'

Legia Warschau
Aan de kant van Legia Warschau was er na afloop vooral sprake van berusting. Trainer Jacek Magiera vindt dat zijn ploeg, die voor de winterstop uitkwam in de Champions League, trots mag zijn.

'Na afloop in de kleedkamer heb ik de spelers bedankt. Ons Europese avontuur dit seizoen heeft ervoor gezorgd dat het Poolse voetbal weer beter op de kaart staat', aldus Magiera op de website van Legia, dat in de groepsfase van de Champions League derde werd achter Borussia Dortmund en Real Madrid.

De coach was van mening dat Ajax en Legia in de return niks voor elkaar onder deden. 'We speelden een goede wedstrijd. Vooral fysiek heeft mijn ploeg het goed volgehouden. Het enige dat ontbrak, was een doelpunt.'