Viergever bij Ajax in de wachtkamer over nieuw contract

Reacties

Ook Nick Viergever heeft nog niet gehoord hoe Ajax naar zijn toekomst kijkt. De 27-jarige verdediger maakt een sterk seizoen door, werd onlangs opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal, maar beschikt in Amsterdam over een contract dat medio 2018 afloopt.

Viergever bij Ajax in de wachtkamer over nieuw contract

'Het vertrouwen van de trainer is er wel, van de club nog niet. Tenminste, niet in de vorm van een mogelijk nieuw contract. Ik wacht wel af', zegt de linkspoot in gesprek met VI.

Kenny Tete vertelde onlangs in hetzelfde schuitje te zitten. De rechtsback wil graag bij Ajax blijven, maar vernam nog niets van directeur spelerszaken Marc Overmars. Zijn concurrent, Joël Veltman, kan wel bijtekenen tot medio 2020. Ook hij beschikt nu nog over een verbintenis tot medio 2018. Doelman André Onana heeft Ajax een tegenvoorstel gedaan op de aanbieding (tot medio 2021) die hij ontving. Daarbij gaat het vooral om het financiële plaatje.

Viergever richt zich ondertussen op de ontknoping van het seizoen. 'We zijn de eerste volle week uitstekend doorgekomen', doelt hij op de zeges op Feyenoord (2-1), AZ (4-1) en NEC (1-5). Donderdag wacht bovendien de start van het Europa League-tweeluik met Schalke 04 en zondag komt SC Heerenveen op bezoek in Amsterdam. 'Waar we tegen Feyenoord en AZ ook goed begonnen, maar niet ruim afstand namen, was dat in Nijmegen wel het geval. Daardoor konden we de wedstrijd na rust zonder al te veel moeite uitspelen', besluit Viergever.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.