Vier Nederlanders in de race voor Golden Boy Award

Reacties

Maar liefst vier Nederlanders zijn genomineerd voor de Golden Boy Award van Tuttosport, de prijs voor het grootste talent van de Europese voetbalvelden. Anwar El Ghazi (foto), Tonny Vilhena, Nathan Aké en Ricardo Kishna maken kans om Raheem Sterling op te volgen.

Vier Nederlanders in de race voor Golden Boy Award

Ajax-aanvaller El Ghazi, de door Chelsea aan Watford verhuurde verdediger Aké en de afgelopen zomer door Lazio van Ajax overgenomen vleugelspeler Kishna zijn allen voor de eerste keer genomineerd voor de prijs van de Italiaanse sportkrant. Feyenoord-middenvelder Vilhena behoorde de afgelopen twee jaar ook tot de gegadigden voor de prestigieuze prijs.

Ook PSV'er Gastón Pereiro komt in aanmerking voor de Golden Boy Award. De Eindhovenaren namen de Uruguayaanse aanvaller afgelopen zomer over van Nacional uit zijn vaderland. De naam van de half Nederlandse middenvelder Marco Asensio, door Real Madrid aan Espanyol verhuurd, prijkt ook op de lijst. Evenals die van de Belg Zakaria Bakkali, tot afgelopen zomer onder contract bij PSV.

De bekendste namen die in aanmerking komen voor de titel Talent van het Jaar zijn Kingsley Coman (Bayern München), Adnan Januzaj (Borussia Dortmund/Manchester United), Anthony Martial (Manchester United) en Luke Shaw (Manchester United). De lijst bestaat in totaal uit veertig voetballers die jonger zijn dan 21 jaar.

De onderscheiding voor grootste belofte van de Europese competities wordt sinds 2003 uitgereikt. Van der Vaart was de eerste die hem in ontvangst mocht nemen. Hij speelde toen bij Ajax. Spelers als Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Agüero, Mario Götze en Paul Pogba volgden de Nederlandse middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.