Vier kandidaten overleven eerste schifting Barça-verkiezing

Reacties

Vier van de zeven kandidaten mogen volgende week zaterdag deelnemen aan de presidentsverkiezing van Barcelona. Oud-voorzitters Josep María Bartomeu en Joan Laporta hadden net als Agustí Benedito en Antoni Freixa voldoende steun om hun kandidatuur officieel te maken.

Vier kandidaten overleven eerste schifting Barça-verkiezing

Joan Batiste, Ferran Estrada en Jordi Majó kregen niet voldoende steunbetuigingen om daadwerkelijk kans te maken op het voorzitterschap van de kampioen van Spanje. Daardoor beperkt de keus voor de socios van de Blaugranas zich op 18 juli tot vier namen.

Van hen zijn Bartomeu en Laporta (foto) het bekendst. Eerstgenoemde nam als vicevoorzitter van Sandro Rosell het stokje over in januari 2014 en stelde een jaar later voor de verkiezing met een jaar te vervroegen wegens de sportieve crisis die er begin dit jaar heerste in Camp Nou. Laporta was tussen 2003 en 2010 al preses en heeft de steun van Johan Cruijff.

Benedito nam in 2010 ook al deel aan de verkiezingen, toen hij niet was opgewassen tegen Rosell. Freixa maakte al deel uit van het bestuur van de club tijdens de termijnen van Laporta, Rosell en Bartomeu.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.