Vidic hakt knoop door: 'Tijd om mijn kicksen op te bergen'

Reacties

Nemanja Vidic heeft besloten om per direct een punt achter zijn carrière te zetten. De 34-jarige Serviër vindt het na al zijn blessures in de laatste jaren wel mooi geweest.

Vidic hakt knoop door: 'Tijd om mijn kicksen op te bergen'

Vidic liet twee weken geleden zijn contract ontbinden bij Internazionale, waar hij dit seizoen geen minuut speelde vanwege een hernia. Diverse clubs werden vervolgens gelinkt aan de mandekker, die ook nog werd genoemd bij de nationale ploeg van Servië. De routinier heeft echter besloten om zijn carrière te beëindigen.

'De tijd is voor mij gekomen om mijn kicksen op te bergen', vertelt Vidic op de officiële website van zijn oude club Manchester United, waar hij tussen 2006 en 2014 speelde en zelfs enige tijd aanvoerder was. 'De blessures die ik de laatste jaren heb gehad eisen hun tol. Ik wil graag alle spelers bedanken waar ik mee gespeeld heb, net als alle managers waar ik onder gewerkt heb. Daarnaast wil ik mijn enorme dankbaarheid uitspreken naar alle fans die mij al die jaren zo hebben gesteund.'

In 2000 begon Vidic zijn carrière als prof bij Rode Ster Belgrado. Na avonturen bij Spartak Subotica (op huurbasis) en Spartak Moskou, kwam hij in 2006 bij Manchester United terecht. In Engeland groeide de 56-voudig international uit tot één van de beste verdedigers van Europa. Anderhalf jaar geleden vertrok Vidic transfervrij naar Inter, maar net als in zijn laatste jaar bij United kampte hij in Italië veelvuldig met blessures.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.