Vicento schiet Kluivert in slotfase naar volgende ronde

Het Curaçao van bondscoach/adviseur Patrick Kluivert is een stapje dichter bij het WK van 2018. Door een late gelijkmaker van Willem II'er Charlton Vicento op bezoek Montserrat (2-2) plaatst het eiland zich voor de volgende ronde.

De heenwedstrijd op Curaçao was in 2-1 voor de thuisploeg geëindigd, waardoor het resultaat op Montserrat nipt genoeg was. Halverwege leek Curaçao al op rozen te zitten, toen FC Twente-verdediger Darryl Lachman kort voor rust uit een corner voor 0-1 zorgde. Door doelpunten van invallers Jamal Willer en Bradley Woods-Garness in de respectievelijk 65ste en 81ste minuut leek Montserrat echter een verlenging af te dwingen.

Maar uiteindelijk was het een van de invallers van Curaçao die zijn ploeg daarvoor behoedde. Kort nadat hij in het veld was gekomen voor Lachman, zorgde Willem II-aanvaller Vicento met zijn 2-2 voor een plek in de volgende ronde. Daarin moeten Kluivert en co het op gaan nemen tegen Cuba. Die twee ontmoetingen staan gepland voor 8 en 16 juni.

Net als in het heenduel deed Kluivert een beroep op de nodige spelers met een heden of verleden in Nederland. Naast Lachman en Vicento maakten ook keeper Zeus de la Paz (PSV-jeugd), Cuco Martina (FC Twente), Gevaro Nepomuceno (ex-Fortuna Sittard), Dustley Mulder (ex-RKC Waalwijk), Rihairo Meulens (voorheen FC Dordrecht), Felitciano Zschusschen (NAC Breda), Papito Merencia (ADO Den Haag), Gianluca Maria (RKC) en Shanon Carmelia (JVC Cuijk) hun opwachting.