Vicelich pakt met Auckland City derde plek op WK

Reacties

Auckland City uit Nieuw-Zeeland heeft zich op het WK voor clubteams in Marokko verzekerd van de derde plek. Het won in de troostfinale na strafschoppen van het Mexicaanse Cruz Azul.

Vicelich pakt met Auckland City derde plek op WK

De Mexicanen wonnen in de kwartfinale van het Australische Western Sydney Wanderers van Romeo Castelen (3-1), maar waren in de halve finale kanonnenvoer voor Real Madrid: 4-0. De Nieuw-Zeelanders waren op hun beurt dicht bij een stunt, in de halve finale werd pas na verlenging met 2-1 verloren van het Argentijnse San Lorenzo.

Met die teleurstelling nog in het achterhoofd nam Auckland City – waar voormalig Roda JC- en RKC-speler Ivan Vicelich (foto) als aanvoerder op het middenveld speelde – de leiding. Ryan de Vries, een Nieuw-Zeelander met Zuid-Afrikaanse roots, bepaalde de ruststand op 0-1. Joao Rojas bracht Cruz Azul na een uurtje echter langszij; 1-1 was ook de eindstand. In de strafschoppenreeks die direct na de negentig minuten volgde, was Auckland uiteindelijk de sterkste.

Om 20.30 uur trappen Real Madrid en San Lorenzo af, zij bepalen in de finale van het WK voor clubteams wie de opvolger wordt van uittredend wereldkampioen Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.