VI Vandaag: Van Praag spreekt, focus op Feyenoord

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Van Praag spreekt, focus op Feyenoord

Van Praag spreekt

Michael van Praag licht vanmiddag zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de FIFA toe. De KNVB-topman geeft direct na afloop van de buitengewone bondsvergadering (die om 16.30 begint) een persconferentie over zijn plannen en visie op de toekomst van het voetbal.

Heel uitgebreid uitweiden kan Van Praag overigens niet, want maandagavond reist de oud-voorzitter van Ajax af naar Zuid-Amerika. Daar gaat hij bij diverse voetbalbonden lobbyen in een poging zijn kansen op het presidentschap van de FIFA te vergroten.

Doorbreekt Rutten het zwijgen?

Eind vorige week werd al bekend dat Fred Rutten na dit seizoen vertrekt bij Feyenoord, maar zowel de club als de trainer weigerde die beslissing tot nu toe uit te leggen. Wat is de verklaring voor de opvallende breuk tussen de club en coach, die nog geen jaar in dienst is in Rotterdam-Zuid? Mogelijk komt er vandaag eindelijk tekst en uitleg.

VI oordeelt

    Maandag is traditiegetrouw de dag des oordeels bij VI. Op VI Premium verschijnen vandaag alle beoordelingen voor spelers, trainers en scheidsrechters in de Eredivisie. Hoe wordt Ajax beoordeeld na de 1-3 overwinning op PSV? In Eindhoven waren uitgerekend de Amsterdammers de counterploeg.

    En welk cijfer krijgt de ongrijpbare Vitesse-spits Bertrand Traore? En kan Andrés Guardado zijn koppositie in het Gilette Pro Klassement behouden? Om nú al het oordeel van onze verslaggevers te horen zijn er de audio-bestanden.

    Op 2 maart in... 2009

      Exact zes jaar geleden werd Jan Everse na een bizar incident op non-actief gesteld bij FC Zwolle. Een zoon van een bestuurslid had de vrouw van Everse van de tribune gestuurd tijdens het thuisduel van FC Zwolle met BV Veendam, omdat ze op de verkeerde plaats was gaan zitten. Na afloop van de wedstrijd zocht trainer Everse de zoon op en sprak hem aan op het voorval.

      Jan Everse maakte van FC Zwolle een subtopper in de Jupiler League. Drie jaar na zijn vertrek promoveerde Zwolle naar de Eredivisie en veranderde de clubnaam in PEC.
      Jan Everse maakte van FC Zwolle een subtopper in de Jupiler League. Drie jaar na zijn vertrek promoveerde Zwolle naar de Eredivisie en veranderde de clubnaam in PEC.

      Even later negeerde die zoon ook nog eens Everse en diens vrouw tijdens het uitdelen van bitterballen. Toen Everse daar vervolgens iets van zei, escaleerde de situatie en kreeg de voormalig international het aan de stok met het bestuur van FC Zwolle, wat uiteindelijk zijn ontslag inleidde.

      Maar hij werd niet lang daarna weer in ere hersteld nadat de arbitragecommissie van de KNVB Everse in het gelijk had gesteld. In oktober 2009 kwam de samenwerking tussen Everse en Zwolle alsnog tot een einde. Na zijn vertrek bij Zwolle werkte Everse in het betaalde voetbal nog als coach van Sparta Rotterdam en SC Heerenveen.

      Jarig

        Toby Alderweireld – speler Southampton (1989)
        Geert-Arend Roorda – voormalig speler Excelsior en SC Heerenveen (1988)
        Harry Redknapp – Engelse manager (1947)
        Mauricio Pochettino - manager Tottenham Hotspur (1972)

        Bekijk hier al onze video's
        Praat mee

        Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

        Reacties worden op dit moment geladen.