VI Vandaag: Van Gaal jaagt op prijs, nasleep Eredivisie

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Van Gaal jaagt op prijs, nasleep Eredivisie
Van Gaal vervolgt jacht op hoofdprijs

Manchester United-manager Louis van Gaal roept al het hele seizoen dat plaatsing voor de Champions League zijn proriteit heeft, maar het winnen van de FA Cup staat ook heel hoog op zijn wensenlijstje. De Amsterdammer kan in het Engelse bekertoernooi een grote stap richting de finale zetten in de kwartfinale tegen Arsenal (aftrap 20.45 uur) op Old Trafford.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

Nasleep Eredivisie, vooruitblik CL

De 26ste speelronde is weer voorbij, tijd om de balans op te maken. Wat zegt de nipte zege van Ajax op Excelsior over de strijd om de tweede plaats? En wat te denken van de degradatiestrijd, waarin Heracles Almelo een belangrijk punt pakte tegen Vitesse? De VI-verslaggevers zullen er in diverse audio-fragmenten aandacht aan besteden.

Uiteraard gaat het vizier in de loop van de dag ook alweer op de wedstrijden die deze week op het programma staan in de Champions League en de Europa League. Maken Klaas-Jan Huntelaar en Bruno Martins Indi met Schalke 04 en FC Porto nog kans om dinsdag de volgende ronde van het miljoenenbal te bereiken tegen respectievelijk Real Madrid en FC Basel?

VI oordeelt

    Maandag is traditiegetrouw de dag des oordeels bij VI. Op VI Premium verschijnen vandaag alle beoordelingen voor spelers, trainers en scheidsrechters in de Eredivisie. Hoe wordt Ajax beoordeeld na het thuisduel met Excelsior? En wie was volgens de verslaggevers van VI de uitblinker bij koploper PSV in Deventer?

    En welk cijfer krijgt Hakim Ziyech, die een punt redde voor FC Twente op bezoek bij Willem II? En kan Andrés Guardado zijn koppositie in het Gilette Pro Klassement behouden? Om nú al het oordeel van onze verslaggevers te horen zijn er de audio-bestanden.

    Op 9 maart in... 2014

      Exact een jaar geleden werd Huub Stevens aangesteld om VfB Stuttgart te behouden voor de Bundesliga. Stevens volgde de ontslagen Thomas Schneider op. De Nederlandse oefenmeester was enkele dagen ervoor zelf de laan uitgestuurd bij PAOK Saloniki. 'Dit is zonder enige twijfel mijn moeilijkste klus tot nu toe. Zo weinig tijd heb ik in mijn loopbaan nog nooit gehad', zei Stevens.

      Toch slaagde hij in zijn opdracht: in de laatste tien competitieduels pakte hij voldoende punten om vijftiende te eindigen in de Bundesliga en degradatie af te wenden.

      Vorig seizoen slaagde Huub Stevens er als crisismanager in om VfB Stuttgart in de Bundesliga te houden. Flikt hij dat kunstje dit jaar opnieuw?
      Vorig seizoen slaagde Huub Stevens er als crisismanager in om VfB Stuttgart in de Bundesliga te houden. Flikt hij dat kunstje dit jaar opnieuw?

      Stevens nam vervolgens zelf de beslissing om niet door te gaan bij Stuttgart, maar sinds eind november is hij weer terug bij de Duitse traditieclub. De opdracht is nog steeds hetzelfde voor Stevens: Stuttgart in de Bundesliga houden. Dit keer gaat het echter minder voorspoedig, met nog slechts tien wedstrijden op het programma is hij hekkensluiter.

      Jarig

        Daley Blind – Manchester United (1990)
        Marco Bizot – doelman RC Genk (1991)
        Luigi Bruins – Excelsior (1987)
        Zakaria Labyad - Vitesse (1993)
        Roy Makaay - jeugdtrainer Feyenoord (1975)

        Bekijk hier al onze video's
        Praat mee

        Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

        Reacties worden op dit moment geladen.