VI Vandaag: Van den Berg neemt geen blad voor de mond

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Van den Berg neemt geen blad voor de mond

Cultvoetballer Van den Berg

Ook op VI Premium zijn alle artikelen uit de nieuwe Voetbal International te lezen. Zo verschijnt daar vandaag het interview dat clubwatcher Marco Timmer had met Joey van den Berg, cultvoetballer in dienst van SC Heerenveen. Hij praat over het verleden, het heden, de toekomst en zijn kleurrijke karakter. 'Er mag van mij nog wel een scheidsrechtertje bij, hoor. Kan ik het commentaar ook een beetje verdelen.'

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

FC Twente, Hoedt en Arnhemse roots

Uiteraard ligt de papieren VI ook gewoon in de kiosken. Daarin deze week uitgebreid de situatie bij FC Twente, een interview van clubwatcher Yoeri van den Busken met AZ-verdediger Wesley Hoedt, Vitesse dat terugkeert naar de Arnhemse roots en verslaggever Iwan van Duren die op reis ging naar Genua. Daar maakte hij een verhaal rondom de derby tussen Sampdoria en Genoa.

Klik hier om de nieuwe VI te bestellen.

Wedstrijden

Natuurlijk blikt VI.nl vandaag nog terug op de wedstrijden van gisteravond. Manchester United won moeizaam bij Newcastle United, terwijl ook Chelsea, Manchester City, Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur wonnen. Daarnaast bereikten Bas Dost, Roel Brouwers én Arjen Robben de halve finale van de Duitse beker.

Maar ook vanavond wordt er uiteraard gevoetbald. Zo worden in Frankrijk de laatste twee kwartfinales in de Coupe de France gespeeld. Het meest aantrekkelijke affiche is echter de heenwedstrijd in de tweede halve finale van de Coppa Italia: Juventus en Fiorentina treffen elkaar.

Klik hier voor de wedstrijden van vandaag.

Op 5 maart in... 2008

De eerste paar dagen van maart blijken traditioneel geen beste periode voor Maarten Fontein. Op deze datum in 2008 werd bekend dat Ajax en de toenmalig algemeen directeur het eens werden over een aankoopregeling. Nadat de zogenoemde Commissie Coronel de club grondig had doorgelicht, bleek dat Fontein niet goed zou functioneren. Ajax stuurde sinds dat rapport aan op een breuk met Fontein.

Zeven jaar later herhaalt de geschiedenis zich. Gisteren kwam namelijk naar buiten dat Fontein het per direct voor gezien houdt als algemeen directeur bij ADO Den Haag. Hij kan zich namelijk niet langer vinden in de plannen die de nieuwe Chinese eigenaar Hui Wang heeft. 'Ik moest als loopjongen worden ingezet, met allerlei ridicule bepalingen. Zo stond er letterlijk dat ik op wedstrijddagen als eerste op het stadion moest zijn en pas als laatste mocht vertrekken', zo liet hij aan Voetbal International weten.

Jarig

Yannis Anastasiou - trainer Panathinaikos (1973)
Gerald Vanenburg - voormalig international (1964)
Frank Verlaat - voormalig Ajax-speler (1968)
Hans Venneker - voormalig Feyenoord-speler (1945)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.