VI Vandaag: Rutten wacht bij Feyenoord, Van Praag legt uit

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Rutten wacht bij Feyenoord, Van Praag legt uit

  1. Vervolg kwartfinale KNVB-bekertoernooi

In Nederland worden vanavond twee kwartfinales gespeeld in het KNVB-bekertoernooi. PEC Zwolle en FC Twente verzekerden zich dinsdag al van een plek bij de laatste vier, maar er zijn nog twee plekken in de halve finale te verdelen. Roda JC Kerkrade, dat in de vorige ronde verrassend te sterk was voor PSV, krijgt bezoek van Excelsior en Vitesse wacht een uitduel met FC Groningen. Vanavond vindt ook de loting plaats voor de halve finale van de strijd om de KNVB-beker.

Ook in het buitenland staan interessante duels op het programma. Atlético Madrid hoopt thuis tegen Barcelona de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd goed te maken om de halve finale van de strijd om de Copa del Rey te bereiken, terwijl Serie A-koploper Juventus op bezoek gaat bij hekkensluiter Parma in het toernooi om de Coppa Italia. Chelsea weet vanavond de tegenstander in de League Cup-finale: Tottenham Hotspur verdedigt op bezoek bij Sheffield United een 1-0 zege uit de heenwedstrijd.

Bovendien volgt VI.nl het nieuws rond Michael van Praag op de voet. De KNVB-voorzitter zal vanmiddag in Amsterdam uitleg verschaffen over zijn kandidaatstelling voor het FIFA-voorzitterschap en de strijd met Sepp Blatter.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. VI Premium

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Vandaag weer aandacht voor de toernooien om de Azië Cup en Afrika Cup, die nauwlettend worden gevolgd door Chris Tempelman. Ook verschijnen woensdag verschillende verhalen uit de nieuwe VI.

Alexander Chigirinskiy (51) financierde in 2010 de overname van Vitesse en werd drie jaar later officieel eigenaar. Stef de Bont ging op zoek naar het verhaal achter de man met de duurste seizoenkaart van Nederland. Dit artikel is hier te lezen.

Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Ajax, Feyenoord en PSV uitgebreid aan bod

In de nieuwe uitgave van Voetbal International onder meer een verhaal van Thijs Slegers en Taco van den Velde over koploper PSV met als kop PSV counterend naar de titel. Uit statistieken blijkt dat de ploeg met gemiddeld 50,3 procent balbezit de bal net zo vaak niet heeft als wel, en dat is sinds de titel van AZ in 2009 niet meer gebeurd. PSV heeft slechts twee, drie passes nodig om binnen enkele seconden voor het doel van de tegenstander te staan.

Verder in de nieuwe VI een uitvoerig interview met Ajax-verdediger Mike van der Hoorn. Van schlemiel tot cultheld in Amsterdam, schrijft Ajax-watcher Simon Zwartkruis. Van der Hoorn heeft het erg zwaar gehad bij Ajax sinds zijn overgang van FC Utrecht. 'Mijn mentale kracht is aardig getest', vertelt hij bijvoorbeeld. En: 'Het is terug. Ik heb het gevoel weer van: kom maar op.'

Ook ruimschoots aandacht voor Feyenoord in het magazine. Verslaggever Martijn Krabbendam schetst in een achtergrondverhaal hoe de club afgelopen zomer de titelkansen verspeelde. De ploeg mist een echte spits en staat mede daardoor een straatlengte achter op PSV. Trainer Fred Rutten zal daarom niet zomaar zijn contract verlengen, zo schrijft de Feyenoord-watcher, hij wil garanties over de koers die de club gaat varen. Rutten wilde in de zomer Danko Lazovic naar Rotterdam halen, de spits met wie hij bij PSV uitstekend had gewerkt.

Lazovic had de ontbrekende schakel kunnen zijn in het spel van de Rotterdammers, de giftige afmaker die de ploeg mist na het vertrek van Graziano Pellè. Rutten kreeg Kazim-Richards. Alle ogen zijn dan ook gericht op technisch directeur Martin van Geel. 'Volgend jaar móét Feyenoord de volgende stap zetten, anders zal Van Geel erop worden afgerekend', weet Krabbendam.

  1. Op 28 januari in... 2013

Precies twee jaar geleden stuntte Galatasaray met de komst van Didier Drogba. De destijds 34-jarige spits kwam over van Shanghai Shenhua, waar hij transfervrij kon vertrekken omdat zijn salaris niet werd betaald. Drogba werd in Istanbul ploeggenoot van Wesley Sneijder, die acht dagen eerder werd gekocht van Internazionale.

Drogba speelde uiteindelijk slechts anderhalf jaar voor Galatasaray. In 53 officiële duels kwam de Ivoriaan tot twintig goals. Afgelopen zomer stapte de spits transfervrij over naar Chelsea, waar hij in de periode 2004-12 grote successen vierde. Onder manager José Mourinho vertolkt Drogba vooral de rol als stand inn voor Diego Costa.

  1. Jarig

Gianluigi Buffon - Juventus (1978)
Jamie Carragher - oud-speler Liverpool (1978)
SIem de Jong - Newcastle United (1989)
Patrick Mtiliga - FC Nordsjælland (1981)
Mitchell Schet - ADO Den Haag (1988)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.