VI Vandaag: revanche Vlaar en stunt Comvalius

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: revanche Vlaar en stunt Comvalius

Revanche voor Vlaar

De degradatiestrijd is de hoofdmoot van het Premier League-programma van dinsdag. Ron Vlaar keert terug van een schorsing bij Aston Villa, en kan zo revanche nemen voor zijn dramatische optreden tegen Stoke City (strafschop veroorzaken en rood krijgen). Een succes is zeer welkom tegen West Bromwich Albion, dat zich bij een goed resultaat in Birmingham juist een stuk veiliger kan voelen.

Sunderland en Hull City hebben datzelfde voor ogen bij hun onderlinge treffen, terwijl Crystal Palace hoopt te profiteren van de vormcrisis bij Southampton. Of kan Ronald Koeman de teloorgang van The Saints een halt toe roepen?

Comvalius en stuntploeg Dresden

Geen Europese maar nationale beslommeringen deze week. Zo staat in Duitsland de eerste achtste finale van de DFB Pokal op het programma. Kan het Dynamo Dresden van Sylvano Comvalius en Furghill Zeldenrust (foto) - overigens kwamen de twee Nederlanders afgelopen weekend niet in actie tegen Jahn Regensburg (3-2 winst) - weer stunten en wordt na Hannover 96 en Schalke 04 Borussia Dortmund vandaag de derde Bundesliga-scalp voor de derdeklasser?

Bekijk hier alle duels van vandaag.

VI Premium

De nieuwe Voetbal International ligt morgen weer op de mat en in de kiosken, maar op VI Premium zijn al verhalen van het kersverse nummer 10 te lezen.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 3 maart in 2014...

Precies een jaar geleden wordt officieel dat Feyenoord Fred Rutten aanstelt als opvolger van Ronald Koeman. De Wychenaar ziet perspectieven bij de Rotterdamse club. 'De club heeft het de afgelopen jaren onder Ronald Koeman natuurlijk fantastisch gedaan. Er is, na magere jaren, in Rotterdam echt weer wat neergezet, zowel in financieel als in sportief opzicht. Aan alles voel en merk je de breed levende ambitie om door te gaan op de succesvol ingeslagen weg. Daar wil en denk ik mijn steentje aan te kunnen bijdragen.'

'Als coach van de tegenpartij ben ik natuurlijk al vaak in De Kuip geweest. Elke keer dat je arriveerde bekroop je dan weer dat bijzondere gevoel niet alleen van de selectie van Feyenoord te moeten winnen maar ook van De Kuip met haar unieke sfeer en van het hondstrouwe legioen. Toen al dacht ik regelmatig: wat moet het toch geweldig zijn om voor deze club te mogen werken. Straks is het dus zover en daar kijk ik echt naar uit.'

Precies een jaar later is de situatie compleet anders. Maandag meldden Feyenoord en Rutten wat iedereen al wist: na het seizoen houdt de samenwerking op.

Jarig

Erwin Mulder – Feyenoord (1989)
Jan-Arie van der Heijden – Vitesse (1988)
Rens van Eijden – NEC (1988)
Zbigniew Boniek – Poolse oud-international (1956)
Zico – Braziliaanse oud-international (1953)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.