VI Vandaag: rapportcijfers Oranje, Afellay spreekt zich uit

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: rapportcijfers Oranje, Afellay spreekt zich uit

Oranje geeft veel stof tot napraten

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Turkije won het Nederlands elftal dinsdagavond met 2-0 van Europees kampioen Spanje. Aanvoerder Wesley Sneijder sprak van 'gewoon een prima wedstrijd', maar na afloop leverde het optreden van Nederland toch ook wel wat kritische kanttekeningen op.

Ondanks het wervelende begin liet het elftal van Guus Hiddink achterin een paar lelijke steken vallen tegen de Spanjaarden, die lang niet met hun sterkste elf aantraden. Dan was er nog de heldenrol voor doelman Kenneth Vermeer, die ook in zijn vijfde interland niet werd gepasseerd. En natuurlijk werd ook het uitfluiten van Andrés Iniesta een punt van discussie.

Namens VI buigt analyticus Taco van den Velde zich over deze wedstrijd en maakt hij weer een uitgebreid rapport van Oranje.

Davy Klaassen (tweede van links) heeft Nederland net op 2-0 gezet tegen Spanje.
Davy Klaassen (tweede van links) heeft Nederland net op 2-0 gezet tegen Spanje.

Afellay spreekt zich uit

Voetbal International nummer 14 is uit! Het kersverse nummer wordt vandaag bezorgd bij onze abonnees en is te koop in de winkels. Op VI Premium lees je een selectie verhalen uit de nieuwe VI.

En een van die artikelen is een uitgebreid interview met Ibrahim Afellay,Dinsdag werd hij gepasseerd voor het duel met Spanje, maar mocht hij als invaller alsnog zijn vijftigste interland bijschrijven. Afellay spreekt zich uit over kritiek, Hiddink, rennen voor je leven in Griekenland en een eventuele terugkeer naar PSV.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 1 april 2010

... wordt bekend dat Leo Beenhakker de nieuwe voorzitter wordt van het CBV. De belangenorganisatie voor coaches betaald voetbal is verheugd met de aanstelling van Don Leo.

'Leo is iemand van statuur', vertelt CBV-directeur Gerard Marsman. 'We leven in een roerige tijd en willen dat onze stem gehoord wordt. Leo is daar uitermate geschikt voor. Zijn persoonlijke doel is om opgestapte trainers terug te winnen voor de organisatie. Daar scharen wij ons uiteraard achter.' Beenhakker gaf deze week het stokje over aan Han Berger.

Jarig

    Clarence Seedorf - oud-international (1976)
    Ferdy Vierklau - oud-international (1973)
    Franck Ribéry - Bayern München (1983)
    Dario Vujicevic - Heracles Almelo (1990)

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.