VI Vandaag: PSV - Ajax en Feyenoord onder vergrootglas

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: PSV - Ajax en Feyenoord onder vergrootglas
PSV - Ajax

    Vandaag staan koploper PSV en achtervolger Ajax in Eindhoven om 16.45 uur tegenover elkaar. De Eindhovenaren beginnen met een ongekende voorsprong van veertien punten aan het 65ste officiële thuisduel met de Amsterdammers. Van de 64 eerdere ontmoetingen in het Philips Stadion won PSV er 32, tegen 17 gelijke spelen en 15 nederlagen (doelcijfers 130-89).

    De laatste jaren blijkt het voor Ajax bijzonder lastig met een overwinning uit Eindhoven huiswaarts te keren. De club won slechts 3 van zijn 26 meest recente duels aan de Frederiklaan: in 1994 (1-4), 2007 (1-5) en 2013 (2-3). De overige 23 wedstrijden resulteerden voor Ajax in negen gelijke spelen en veertien nederlagen.

    Rutten en Feyenoord onder vergrootglas

    Naast PSV - Ajax staan er drie andere Eredivisie-duels op het programma: Excelsior - SC Heerenveen (12.30 uur), FC Groningen - ADO Den Haag (14.30 uur) én FC Utrecht - Feyenoord (14.30 uur). Hoe verwerkt Feyenoord het aangekondigde vertrek van trainer Fred Rutten? Gaan de spelers nog door het vuur voor hun vertrekkende trainer?

    Bekijk hier alle duels van vandaag.

    Buitenlands topvoetbal

    Niet alleen in Nederland staan er aantrekkelijke wedstrijden op het programma, want er komt ook een aantal buitenlandse topclubs in actie. Om 13.00 uur wordt in Engeland de topper Liverpool - Manchester City afgewerkt, terwijl Arsenal om 15.05 uur thuis speelt tegen Everton.

    In Spanje staat om 19.00 uur Sevilla - Atlético Madrid op het programma en om 21.00 uur speelt Real Madrid thuis tegen Villarreal. In Frankrijk wordt de topper AS Monaco - Paris Saint-Germain (21.00 uur) gespeeld.

    Op 1 maart in... 2000

      Exact vijftien jaar geleden verbood de UEFA het spelers om na een doelpunt hun shirt uit te trekken. Deze overtreding zou voortaan direct worden bestraft met een gele kaart. En wanneer spelers onder hun shirt een commerciële of politieke boodschap tonen, dan buigt de tuchtcommissie van de UEFA zich zelfs over de zaak. Het heeft in de voorbije vijftien jaar heel wat kaarten opgeleverd.

      Jarig

        Sanharib Malki – voormalige topscorer van Roda JC (1984)
        Arnold Oosterveer – spelersmakelaar (1963)
        Aron Winter – ex-international (1967)

        Bekijk hier al onze video's
        Praat mee

        Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

        Reacties worden op dit moment geladen.