VI Vandaag: ontketende Dost over Oranje, debuut Alcántara

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: ontketende Dost over Oranje, debuut Alcántara

  1. 'Bam! Wéér een doelpunt'

De nieuwe Voetbal International ligt weer op de mat en in de kiosken. Op VI Premium zijn al artikelen van het kersverse nummer 9 terug te lezen. Zoals een groot interview met de ontketende Bas Dost. Met acht goals in acht dagen tijd voor VfL Wolfsburg kent de Dost-gekte geen grenzen. 'Als Wolfsburg scoort, kunnen de mensen ervan uitgaan dat Dost heeft gescoord.' Maar ook Feyenoord en het Nederlands elftal komen uitgebreid aan bod. 'Oranje lijkt mij het mooiste dat er is.'

Verder een verhaal over kampioenenmaker Phillip Cocu. Trainer Cocu heeft zich bij PSV herpakt na een rampzalig seizoen. 'De band tussen Cocu en de spelers is heel sterk. We beseffen dat hij in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer veel te verwerken heeft gekregen', aldus verdediger Karim Rekik.

Martijn Krabbendam reisde vorige week af naar Rome voor een reportage over Feyenoord. De clubwatcher van de Rotterdammers beschrijft in VI de huwelijkscrisis tussen Rutten en de Kuipclub. 'Martin van Geel geldt als een td die succes claimt, maar niet tegen kritiek kan.'

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Bijzonder weerzien voor Wenger

De vierde speeldag van de achtste finale in de Champions League staat vanavond op het programma. Arsenal ontvangt in eigen huis het Franse AS Monaco, terwijl Atlético Madrid - de verliezend finalist van vorig seizoen - op bezoek gaat bij Bayer Leverkusen.

Voor Arsène Wenger is de ontmoeting met AS Monaco een bijzondere. De manager van Arsenal was van 1987 tot medio 1995 namelijk de eindverantwoordelijke van de club uit de mondaine badplaats. In zijn eerste seizoen werd hij direct kampioen van Frankrijk, terwijl Wenger een jaar later de Coupe de France in de wacht sleepte.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. Traditionele topdrie in Europa

Uiteraard staan we ook stil bij de wedstrijden van Ajax, Feyenoord en PSV. De returns in de achtste finale van de Europa League volgen donderdagavond, maar ook vandaag houden we de traditionele topdrie nauwlettend in de gaten. Wat verwacht Frank de Boer van Ajax in het lege stadion van Legia Warschau na de nipte 1-0 zege in Amsterdam? Is PSV in staat de nederlaag in eigen huis tegen Zenit Sint-Petersburg (0-1, foto hieronder) om te buigen in het koude Rusland? En wat is het plan van Feyenoord-trainer Fred Rutten om te stunten tegen AS Roma? Onze clubwatchers volgen zoals altijd de laatste ontwikkelingen op de voet en doen daar verslag van.

  1. Op 25 februari in... 1912

Lionel Messi heeft bijna alle records gebroken, maar moet in drie gevallen zijn meerdere erkennen in Paulino Alcántara. Precies 103 jaar geleden maakt de Spaans-Filipijnse aanvaller tegen Catála zijn debuut in het shirt van Barcelona. De legendarische spits is op dat moment vijftien jaar, vier maanden en achttien dagen jong en grijpt direct drie records. Barça wint tijdens het debuut van een van de beste spelers uit de clubgeschiedenis met 9-0 en Alcántara scoort zelf drie keer. Hij is de jongste debutant, de jongste doelpuntenmaker én de jongste speler met een hattrick bij Barcelona. Mijlpalen die nog steeds toebehoren aan de voormalige international van Catalonië, Spanje en de Filipijnen.

In totaal speelde Alcántara 369 officiële wedstrijden als Blaugrana, waarin hij 357 keer trefzeker was. De legendarische spits was tot maart 2014 dé topscorer van Barcelona, maar inmiddels is Messi de meest trefzekere aanvaller uit de clubgeschiedenis. Alcántara overleed op 13 februari in 1964 op 67-jarige leeftijd.

  1. Jarig

Willy Brokamp - oud-Ajacied (1946)
Ji-Sung Park (foto) - ex-speler PSV en Man United (1981)
Eduardo - Flamengo, voormalig spits van Arsenal (1983)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.