VI Vandaag: nasleep Eredivisie en Afrika Cup-historie

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: nasleep Eredivisie en Afrika Cup-historie

  1. Nasleep van de Eredivisie

Vandaag kijkt Voetbal International natuurlijk terug op het afgelopen weekend in de Eredivisie, met onder andere tien mooie beelden van de negen wedstrijden en de analyses van de verslaggevers.

In Nederland rolt vandaag slechts op één veld de bal, de beloftes van PSV en FC Twente werken in Brabant hun wedstrijd af in de Jupiler League.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. VI Premium

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Vandaag weer aandacht voor de toernooien om de Azië Cup en Afrika Cup, die nauwlettend worden gevolgd door Chris Tempelman. En ook zijn er de Eredivisie-cijfers terug te vinden.

Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Afrika Cup, Azië Cup en FA Cup

Over de landsgrenzen staat meer op het programma dan in Nederland. Naast het vervolg van de strijd om Afrika Cup en Azië Cup vecht Stoke City voor een vervolg in de jacht op de FA Cup. En kan Napoli de derde plaats in de Serie A veroveren?

  1. Op 26 januari in... 1992

In Equatoriaal-Guinee wordt nu gestreden om de dertigste Afrikaanse titel, maar 23 jaar geleden was op 26 januari de apotheose van de achttiende editie. Het werd in Senegal een historische finale. Ghana en Ivoorkust scoorden niet in de negentig minuten en evenmin in de verlengingen. En ook de strafschoppenreeks nam de nodige tijd in beslag. Voor het eerst in de geschiedenis van een eindtoernooi moesten alle spelers aan de bak. Want pas na 24 penalty’s was er een beslissing. De misser van Anthony Beffoe bracht Ivoorkust uiteindelijk de titel (11-10).

  1. Jarig

José Mourinho - Chelsea-manager (1963)
Zakaria Bakkali - PSV-aanvaller (1996)
Celso Ortiz - AZ-middenvelder (1989)
Erwin Vandenbergh - Belgische oud-international (1959)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.