VI Vandaag: nagalm van voetbalweekend en Jupiler League

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: nagalm van voetbalweekend en Jupiler League

  1. Jupiler League, Premier League en internationaal voetbal

Vandaag wordt er in Nederland één wedstrijd gespeeld. In Enschede staan Jong FC Twente en VVV-Venlo tegenover elkaar. Beide ploegen speelden op 8 augustus 2014 ook het eerste duel van dit seizoen in de Jupiler League tegen elkaar. Ondanks dat de Limburgers door een rode kaart voor Jerold Promes bijna een helft met een man minder speelden, wonnen ze door een goal van Dion Gijzen met 1-0. In de Engelse Premier League komen Everton en West Bromwich Albion in actie.

Ook op internationaal wordt er volop gevoetbald. In het toernooi om de Azië Cup staan er twee wedstrijden uit Groep C op de rol. Iran en de Verenigde Arabische Emiraten (allebei al geplaatst) vechten om de groepswinst, terwijl Bahrein en Qatar op jacht gaan naar hun eerste (en tevens laatste) punten van het toernooi.

Ook in het toernooi om de Afrika Cup, die afgelopen zaterdag begon komen alle ploegen uit Groep C in actie. Met Algerije komt om 20.00 uur een van de kanshebbers voor de eindzege in actie, zij nemen het op tegen een andere aansprekende ploeg: Zuid-Afrika. Ook Ghana tegen Senegal is een fraai affiche, die twee ploegen trappen om 17.00 uur af.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

Algerije, hier juichend na een treffer in het oefenduel met Tunesië, speelt om 20.00 uur zijn eerste wedstrijd op de Afrika Cup.
Algerije, hier juichend na een treffer in het oefenduel met Tunesië, speelt om 20.00 uur zijn eerste wedstrijd op de Afrika Cup.
  1. VI Premium

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Vandaag op VI Premium volop aandacht voor de Azië Cup en Afrika Cup, die nauwlettend worden gevolgd door Chris Tempelman.

Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. VI.nl

Uiteraard kunt u ook op VI.nl al het laatste nieuws volgen. Daarnaast pakken we vandaag op allerlei manieren uit met terugblikken op het afgelopen voetbalweekend. De Engelse topper tussen Manchester City en Arsenal, een vrijwel volledig programma in de Serie A, de wedstrijden van de Spaanse grootmachten Real Madrid, Atlético Madrid en Barcelona en al het overige voetbal zal aan bod komen.

Zoals te doen gebruikelijk op maandag kijkt VI.nl ook in tien fraaie beelden terug op het Eredivisie-weekend. Met daarin vandaag de toppers Vitesse - PSV en Feyenoord - FC Twente, de moeizame overwinning van Ajax op FC Groningen en de valse start van Robert Maaskant bij NAC Breda.

Feyenoord won zondag met 3-1 van FC Twente, de voormalig werkgever van trainer Fred Rutten.
Feyenoord won zondag met 3-1 van FC Twente, de voormalig werkgever van trainer Fred Rutten.
  1. Op 19 januari in 2006

Vandaag exact negen jaar geleden stapte (toen nog) hoofdtrainer Hennie Spijkerman op bij (toen nog) FC Zwolle. De trainer won met de Zwollenaren nog wel de tweede periodetitel, maar pakte in vijf wedstrijden daarna slechts één punt. Niet dat sportieve aspect noopte Spijkerman uiteindelijk tot opstappen. Hij was de zware kritiek en intimidatie van een deel van de Zwolle-aanhang én de gevolgen daarvan op zijn privéleven, zat. De bedreigingen gingen zo ver dat hij zelfs enige tijd persoonlijke beveiliging kreeg. Inmiddels is Spijkerman al sinds begin 2011 bij Ajax de rechterhand van Frank de Boer, die hem geregeld roemt om zijn belangrijke rol bij de Amsterdammers.

Hennie Spijkerman (links) op de Ajax-bank naast Frank de Boer.
Hennie Spijkerman (links) op de Ajax-bank naast Frank de Boer.
  1. Jarig

Asier Del Horno - oud-voetballer (1981)
Steffen Freund - assistent-trainer Tottenham Hotspur (1970)
Predrag Mijatovic - oud-voetballer (1969)
Jordi Bitter - Almere City FC (1994)
Edgar Manucharyan - FK Oeral, ex-Ajacied (1987)
Claudio Marchisio - Juventus (1986)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.