VI Vandaag: live Europa League-loting en krakers

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: live Europa League-loting en krakers
Europa League-loting

De dag na de veelbewogen Europese avond staan er genoeg vragen open. Welke club wordt aan neerlands laatste hoop, Ajax, gekoppeld in de achtste finale? Vanaf 13.00 uur volgen wij de loting live op deze website.

En wat zijn de gevolgen voor de UEFA-coëfficiëntenranglijst? Voor welke straf moet Feyenoord vrezen? Hoe zijn de reacties vanuit het buitenland, ook van de Nederlandse legionairs?

Jupiler League, kelderkraker en Robben

    Naast de terugblik op de Europa League-duels van gisteravond, richt VI het vizier ook alvast op het aanstaande voetbalweekend. Dat begint vanavond al met FC Dordrecht - Go Ahead Eagles, een kraker onderin in de Eredivisie. En een volledig programma van tien wedstrijden in de Jupiler League, met de topper NEC - Roda JC en de apotheose van de strijd om de derde periodetitel.

    In het buitenland komt onder meer het Bayern München van Arjen Robben in actie. Die ploeg krijgt om 20.30 uur bezoek van 1. FC Köln. In Frankrijk vervolgt nummer drie Olympique Marseille de achtervolging op koploper Olympique Lyon.

    Bekijk hier alle duels van vandaag.

    Op 27 februari in... 2008

      Dick Advocaat was in 2008 de trainer van Zenit Sint-Petersburg, de ploeg die gisteravond een einde maakte aan het Europa League-avontuur van PSV. Op de dag af exact zeven jaar geleden reist Advocaat met de Russische ploeg terug naar Rusland na een trainingskamp in Nederland en meldt hij aan Trouw: 'In Nederland wil ik nooit meer trainen.'

      Dick Advocaat (rechts) viert met Zenit Sint-Petersburg het winnen van de UEFA Cup in 2008.
      Dick Advocaat (rechts) viert met Zenit Sint-Petersburg het winnen van de UEFA Cup in 2008.

      Dat blijkt vandaag de dag niet helemaal waar te zijn. In 2009 vertrekt hij uit Rusland, waarna hij uiteindelijk tóch terugkeert in Nederland. Hij neemt het in 2009/10 bij AZ tijdelijk over van de ontslagen Ronald Koeman, waarna hij in 2012 aan de slag gaat bij PSV. In 2013 wordt hij wederom interim-trainer in Alkmaar. Overigens wint Advocaat in 2008 met Zenit de UEFA Cup.

      Jarig

        Otman Bakkal - voormalig speler PSV en Feyenoord (1985)
        Carlos Alberto Parreira - voormalig bondscoach Brazilië (1943)
        David Texeira - voormalig speler FC Groningen (1991)
        Jonjo Shelvey - Swansea City (1992)

        Bekijk hier al onze video's
        Praat mee

        Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

        Reacties worden op dit moment geladen.