VI Vandaag: kraker in De Kuip, ontwikkelingen matchfixing

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: kraker in De Kuip, ontwikkelingen matchfixing

  1. Topper in Rotterdam & ontwikkelingen matchfixing

Vandaag staan er vier Eredivisie-wedstrijden op het programma. Willem II - Go Ahead Eagles is het eerste competitieduel. De ontmoeting tussen de nummers twaalf en zestien van de Eredivisie begint om 12.30 uur. Twee uur later neemt FC Utrecht het in eigen huis op tegen SC Heerenveen én begint in Rotterdam het topaffiche van vandaag: Feyenoord - FC Twente. De thuisclub staat vierde met 31 punten en voelt de hete adem van de Tukkers in de nek, want FC Twente behaalde 28 punten. De laatste wedstrijd van de achttiende speelronde is een kelderkraker, namelijk de clash tussen Heracles Almelo (vijftiende) en Excelsior (dertiende). Deze wedstrijd begint in Almelo om 16.45 uur.

Op VI.nl vandaag vanzelfsprekend ook aandacht voor de ontwikkelingen rondom het omkopingszaak bij Willem II die de Volkskrant gisteren aan het licht bracht. Namens Voetbal International verzorgen Iwan van Duren en Tom Knipping een update.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

De eerste ontmoeting tussen FC Twente en Feyenoord dit seizoen eindigde in 0-0. Het was de laatste wedstrijd van Erwin Mulder als eerste doelman van Feyenoord, die nadien zijn plek moest afstaan aan aanwinst Kenneth Vermeer.
De eerste ontmoeting tussen FC Twente en Feyenoord dit seizoen eindigde in 0-0. Het was de laatste wedstrijd van Erwin Mulder als eerste doelman van Feyenoord, die nadien zijn plek moest afstaan aan aanwinst Kenneth Vermeer.
  1. VI Premium

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Vandaag op VI Premium volop aandacht voor de Azië Cup en Afrika Cup, die nauwlettend worden gevolgd door Chris Tempelman.

Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Buitenlands topvoetbal

Over de grens vinden er vandaag diverse topwedstrijden plaats. De meest aantrekkelijke van allemaal is de Engelse topper Manchester City - Arsenal, die om 17.00 uur begint. City moet winnen om Chelsea in het vizier te houden, terwijl Arsenal zich in de jacht op Champions League-kwalificatie geen misstap kan veroorloven.

In de Serie A wordt vanuit Nederlands oogpunt een zeer interessante confrontatie afgewerkt. Stefan de Vrij neemt het met Lazio namelijk op tegen het Napoli van Jonathan de Guzman. De wedstrijd wordt afgewerkt in Rome en begint om 12.30 uur. Daarnaast komt vandaag de hele Spaanse topdrie in actie: Real Madrid gaat om 12.00 uur op bezoek bij Getafe, Atlético Madrid ontvangt Almería om 17.00 uur en om 19.00 uur staat de wedstrijd Deportivo La Coruña - Barcelona op het programma.

  1. Op 18 januari in… 2013

Vandaag exact twee jaar geleden ging Erik Pieters na een rode kaart in het duel PSV - PEC Zwolle (1-3) volledig over de schreef. In de catacomben sloeg de toen doldrieste verdediger een ruit aan diggelen. Die actie had voor hem verstrekkende gevolgen, want bij het inslaan van de ruit scheurde de huidige verdediger van Stoke City zes pezen af en raakte een zenuw beschadigd. Hij stond daardoor liefst drie maanden aan de kant.

  1. Jarig

Ivan Zamorano - oud-voetballer (1967)
Rody Hoegee - oud-voetballer (1977)
Josep Guardiola - trainer Bayern München (1971)
Oluwafemi Ajilore - FC Midtjylland (1985)
Wim Rijsbergen - trainer (1952)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.