VI Vandaag: jacht op KNVB-beker, baan Inzaghi op het spel

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: jacht op KNVB-beker, baan Inzaghi op het spel

  1. Kwartfinale KNVB-bekertoernooi van start

In Nederland gaat dinsdag het vizier alweer op het KNVB-bekertoernooi. SC Cambuur en bekerhouder PEC Zwolle trappen om 18.30 af uur in Leeuwarden. Vervolgens gaan in Enschede FC Twente en AZ vanaf 20.45 uur voor een plek in de halve finale. Gezien het ontbreken bij de laatste acht van de traditionele topdrie zullen de acht overgebleven ploegen alles uit de kast willen halen. Over drie wedstrijden kan Europese plaatsing immers een feit zijn.

Morgen (woensdag) staan ook de twee andere bekerduels op het programma. Dan gaan Roda JC Kerkrade en Excelsior een gooi doen naar de halve finale. FC Groningen en Vitesse staan later die avond tegenover elkaar in de laatste kwartfinale. In de Jupiler League staat vandaag ook nog het inhaalduel Telstar-De Graafschap op de planning. Als het weer dat tenminste nu wel toelaat.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

PSV druipt af. Op bezoek bij Roda JC Kerkrade volgde dinsdag net als voor Ajax en Feyenoord uitschakeling in het bekertoernooi.
PSV druipt af. Op bezoek bij Roda JC Kerkrade volgde dinsdag net als voor Ajax en Feyenoord uitschakeling in het bekertoernooi.
  1. VI Premium

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Vandaag weer aandacht voor de toernooien om de Azië Cup en Afrika Cup, die nauwlettend worden gevolgd door Chris Tempelman. Ook verschijnen dinsdag al de eerste verhalen uit de nieuwe VI.

Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Bekerduels, Afrika en Azië Cup

Ook in het buitenland is het bekervoetbal dat de klok slaat. In Engeland gaan Chelsea en Liverpool in Londen vechten om een finaleplaats om de League Cup. Het eerste duel op Anfield eindigde in 1-1.

In Italië staat volgens Italiaanse media voor AC Milan-coach Filippo Inzaghi een duel van de waarheid op het programma. Als de Milanezen het thuisduel met Lazio verliezen, zou het einde verhaal zijn voor de voormalige goaltjesdief in Milaan. De voortekenen zijn niet heel positief: zaterdag was Lazio nog met 3-1 te sterk in Rome, waardoor AC Milan nu tiende (!) staat in de Serie A.

Ook op de al genoemde toernooien om de Azië en Afrika Cup staan weer duels op stapel. In Equatoriaal Guinea treft Senegal, de koploper in Groep C met vier punten, de nummer twee Algerije. Het verschil is een puntje. Ghana, dat eveneens drie punten heeft, neemt het op tegen Zuid-Afrika in de strijd om een van de twee tickets voor de kwartfinale.

In het Australische Newcastle neemt het gastland van het toernooi om de Azië Cup het op tegen de Verenigde Arabische Emiraten. De winnaar van dat affiche treft in de finale Zuid-Korea. De aftrap is om 10.00 uur.

Filippo Inzaghi lijkt het ook niet meer te weten.
Filippo Inzaghi lijkt het ook niet meer te weten.
  1. Op 27 januari in... 2010

Precies vijf jaar geleden waren de perspectieven in het bekertoernooi heel anders dan nu. Toen kwamen er in de laatste week van januari immers nog wel ploegen uit de traditionele topdrie in actie. In Eindhoven won Feyenoord van PSV met 3-0, mede door wonderschone afstandsschoten van Giovanni van Bronckhorst en Karim El Ahmadi, die de eindstand vervolgens met een fraaie lob bepaalde.

Destijds plaatste Feyenoord zich zo net als Ajax, Go Ahead Eagles en FC Twente voor de halve finale. De eenmalig, vanwege supportersperikelen over twee duels afgewerkte finale, werd later dat jaar gewonnen door Ajax. Zowel in de hoofdstad (2-0) als in Rotterdam (1-4) waren de Amsterdammers te sterk.

Vijf jaar later zijn de raakvlakken talrijk, maar zijn er ook verschillen: de supportersperikelen zijn nog immer aanwezig. El Ahmadi blinkt opnieuw uit bij Feyenoord, maar de topploegen laten in het bekertoernooi wel verstek gaan. En de Rotterdamse club verloor zondag eens niet in De Arena en liet zelfs uitstekende mogelijkheden voor een winstpartij liggen: 0-0. Om het verhaal helemaal rond te maken feliciteren we El Ahmadi met zijn dertigste verjaardag.

Lees hier het wedstrijdverslag van destijds.

Karim El Ahmadi zette vijf jaar geleden zijn verjaardag luister bij met twee schitterende treffers.
Karim El Ahmadi zette vijf jaar geleden zijn verjaardag luister bij met twee schitterende treffers.
  1. Jarig

Karim El Ahmadi – middenvelder Feyenoord (1985)
Ricky van Wolfswinkel – spits Saint-Étienne (1989)

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.