VI Vandaag: jacht op bekersucces, provocatie Suarez

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: jacht op bekersucces, provocatie Suarez

  1. Buitenlands bekergeweld

Barcelona begint om 20.00 uur de halve finale om de Copa del Rey tegen Villarreal. Kan de Catalaanse grootmacht al in de eerste wedstrijd in Camp Nou een dusdanig verschil maken dat de return op 4 maart een formaliteit wordt? Twee uur na de aftrap in Camp Nou rolt de bal in San Mamès, waar Athletic de Bilbao en Espanyol spelen om de andere finaleplaats.

Ook in Turkije en Frankrijk wordt gestreden om de hoop op het winnen van de nationale beker overeind te houden. Dirk Kuijt wil met Fenerbahçe ten koste van Rizespor de kwartfinale van de strijd om de Turkse beker bereiken, terwijl het Paris Saint-Germain van Gregory van der Wiel en het AS Monaco van Maarten Stekelenburg dat doel in Frankrijk voor ogen hebben.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. VI Premium

De nieuwe Voetbal International ligt weer op de mat en in de kiosken, en op VI Premium zijn al verhalen van het kersverse nummer 7 terug te lezen. Zoals een verhaal over de uitholling van Ajax, een interview met Jordy Clasie en een reportage over Arjen Robben.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Premier League

In de Premier League krijgt de 25ste speelronde een vervolg, waarbij onder meer Chelsea, Manchester United en Southampton in actie komen in de hoop en verwachting hun hoge klassering waar te maken.

  1. Op 11 februari ... 2011

Op deze dag vier jaar geleden gooide Luis Suarez in het toch al beladen duel met Manchester United olie op het vuur. De Uruguayaan stond als Liverpool-spits op Old Trafford vooraf oog in oog met Patrice Evra, met wie hij eerder hoofdrolspeler was in een racisme-rel. Suarez liet zien een en ander niet vergeten te zijn.

In plaats van een gebaar van goede wil kwam er een nieuwe provocatie. Suarez weigerde Evra de hand te schudden. 'Suarez is een schande. Liverpool zou hem niet meer moeten opstellen. Ik kon het niet geloven, ik kon echt niet geloven dat hij die hand weigerde', verklaarde toenmalig United-manager Sir Alex Ferguson.

  1. Jarig

Fred - Fluminense en Brazilie (1989)
Rafael van der Vaart - Hamburger SV en Oranje (1983)
Steve McManaman - oud-international Engeland (1972)
Kees Luijckx - clubloos (1986)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.