VI Vandaag: hoe nu verder met Oranje?

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: hoe nu verder met Oranje?

Terugblik Oranje

Vandaag op VI.nl volop aandacht voor Oranje. Hoe moet het verder met het Nederlands elftal en Guus Hiddink na het 1-1 gelijkspel tegen Turkije? Met een gelijkmaker in de extra tijd voorkwam Oranje een totale afgang, maar het doelpunt verbloemde de zeer slechte wedstrijd van Nederland allerminst. Dinsdag wacht het oefenduel met Spanje. Bepaald niet iets om naar uit te kijken voor de internationals, gezien hun huidige vorm.

Welke wijzigingen gaat Hiddink toepassen tegen La Roja? Worden er spelers geslachtofferd door de bondscoach, of neemt hij zijn internationals in bescherming? Hoe denken de internationals zelf over hun prestaties? We houden het scherp in de gaten. Op VI Radio geven diverse prominenten hun visie op de huidige problematiek bij Oranje.

EK-kwalificatiereeks

Natuurlijk wordt er vanavond ook weer gespeeld in de EK-kwalificatiereeks. Duitsland gaat in Groep D op bezoek bij Georgië, Schotland ontvangt kleinduimpje Gibraltar en Ierland speelt tegen Polen. In Groep F komen Roemenië, Hongarije en Griekenland in actie, terwijl in Groep I onder meer Portugal - Servië wordt afgewerkt.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

Oranje op rapport

Op VI Premium lees je een selectie verhalen uit de nieuwe VI én exclusieve content. Vandaag de spelers van Oranje op rapport. Wat voor cijfer krijgen de internationals van VI-analyticus Taco van den Velde voor de wedstrijd tegen Turkije?

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 29 maart in... 2007

Tekende Daley Blind zijn eerste profcontract bij Ajax. De dan zeventienjarige linkspoot verbond zich tot de zomer van 2010 aan Ajax. Martin van Geel, destijds de technisch directeur van de Amsterdammers, omschreef hem als een van de grootste talenten van zijn lichting.

Het duurde echter lang voordat Blind doorbrak in de hoofdstad. Pas na een uitleenbeurt bij FC Groningen (2009/10) en speculaties over een verkoop - Blind zou niet goed genoeg zijn voor Ajax - veroverde hij in 2012 een basisplaats. Uiteindelijk manifesteerde Blind zich dusdanig, dat hij zich opwerkte tot dragende kracht bij Ajax én volwaardige international. Het leverde hem in de zomer van 2014 een miljoenentransfer op naar Manchester United, waar hij basisspeler is.

Jarig

    Dick Jol - oud-scheidsrechter (1956)
    Marc Overmars - technisch directeur Ajax (1973)
    Marten de Roon - SC Heerenveen (1991)

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.