VI Vandaag: Hiddink spreekt over Turkije, debuut Kane

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Hiddink spreekt over Turkije, debuut Kane

Uitleg van Hiddink

Voor het Nederlands elftal komt de cruciale kwalificatiewedstrijd tegen Turkije steeds dichterbij. Vandaag staan bondscoach Guus Hiddink en aanvoerder Wesley Sneijder de media te woord. Licht Hiddink vast een tipje van de sluier op over zijn opstelling tegen Turkije?

Voor de persconferentie vindt eerst nog een training plaats op het veld van Quick Boys. Dat is de laatste gelegenheid voor Hiddink om nog wat patronen in te slijpen voor de wedstrijd tegen Turkije.

Debuut Kane?

De kans is groot dat Harry Kane vanavond zijn debuut maakt in het Engelse nationale team. De 21-jarige spits etaleert wekelijks zijn topvorm bij Tottenham Hotspur en dat werd door bondscoach Roy Hodgson beloond met een oproep. Of hij tegen Litouwen (aftrap 20.45 uur) ook mag beginnen, is echter nog de vraag. Hodgson verklapte al wel dat hij Kane in een van de komende twee interlands (dinsdag wacht Italië in een oefenduel) speeltijd gaat geven.

Voor Spanje staat ook een interessant duel op het programma. De regerend Europees kampioen ontvangt namelijk Oekraïne, dat net als Spanje negen punten verzamelde in de eerste vier wedstrijden in Groep C.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

VI Premium

Voetbal International nummer 13 ligt weer in de winkels. Op VI Premium lees je een selectie verhalen uit de nieuwe VI. Vandaag onder meer aandacht voor Turkije, de komende tegenstander van Oranje, in een groot verhaal van Süleyman Özturk.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 27 maart in... 2007

Werd bekend dat de toen vijftienjarige Jeffrey Bruma de overstap maakte van Feyenoord naar Chelsea. De topclub uit Londen legde Bruma voor vijf jaar vast. De Rotterdammers kregen slechts een opleidingsvergoeding, omdat hij voor zijn zestiende geen profcontract mocht tekenen. Tot een doorbraak bij Chelsea, dat hem omvormde tot centrale verdediger, kwam het echter nooit.

Een zeldzaam beeld: Jeffrey Bruma in actie voor het eerste elftal van Chelsea.
Een zeldzaam beeld: Jeffrey Bruma in actie voor het eerste elftal van Chelsea.

Uiteindelijk speelde Bruma tien officiële duels in de hoofdmacht van Chelsea. Via een uitleenbeurt bij Leicester City en een periode bij Hamburger SV kwam hij in de zomer van 2013 terecht bij PSV. Die transfer legde hem geen windeieren, want Bruma maakt deel uit van de selectie van bondscoach Guus Hiddink die het morgen (20.45 uur) opneemt tegen Turkije.

Jarig

    Brett Holman - ex-speler AZ (1984)
    Jerrel Hasselbaink - manager Burton Albion (1972)
    Gaizka Mendieta - oud-international Spanje (1974)
    Aad de Mos - oud-trainer en voetbalanalist (1947)

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.