VI Vandaag: focus op Spanje, Jong Oranje treft Haller

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: focus op Spanje, Jong Oranje treft Haller

Voorbereiding Oranje

Het gelijkspel tegen Turkije zal ook vandaag nog nadreunen, maar dinsdag wacht het oefenduel met Spanje alweer. De Spanjaarden zullen deze wedstrijd ongetwijfeld aangrijpen als revanche voor de afstraffing van vorig jaar zomer tijdens het WK. Het Nederlands elftal won, mede dankzij die schitterende kopbal van Robin van Persie, met liefst 5-1 van de toenmalige regerend wereldkampioen.

Spanje mist aanvaller Diego Costa, terwijl Oranje het nog steeds moet stellen zonder de geblesseerden Van Persie en Arjen Robben. Uitgerekend de mannen die tijdens de eindronde in Zuid-Amerika het verschil maakten. Hoe gaat bondscoach Guus Hiddink dat gemis dit keer oplossen? Aanpassingen komen er sowieso, zo liet hij weten na afloop van de uiterst zwakke wedstrijd tegen Turkije (1-1).

Nasleep Turkije

Waar de voorbereiding op Spanje op het programma staat, zal Hiddink ook de zaterdag opgelopen schade moeten herstellen. Maandag traint de selectie op het veld van Hoofdklasser Quick Boys. Vanuit Katwijk houden de Oranje-watchers van Voetbal International alles nauwlettend in de gaten en zullen wij u van de laatste ontwikkelingen op de hoogte houden. Wat verwacht gelegenheidsaanvoerder Wesley Sneijder van de WK-reprise? Zal Jordy Clasie in tegenstelling tot het duel met Turkije nu wél in actie komen en wie gaan het veld ruimen? Allemaal vragen die in de komende twee dagen spelen.

Jong Oranje versus Haller

De interlandperiode betekent ook dat het aantal wedstrijden in binnen- en buitenland uiterst beperkt is. Daarentegen wel de nodige vriendschappelijke interlands, waaronder die van Jong Oranje. De ploeg van bondscoach Remy Reijnierse neemt het in Sedan vanaf 21.00 uur op tegen de Jong Frankrijk, de ploeg van FC Utrecht-aanvaller Sébastien Haller.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

Op 30 maart in... 2014

Precies een jaar geleden legt Vitesse voormalig eigenaar Merab Jordania een stadionverbod van liefst drie jaar op. Reden is een ruzie met algemeen directeur Joost de Wit, die zelfs aangifte heeft gedaan van bedreiging door de Georgiër. Jordania zou de directeur na een langer lopend conflict meermalen hebben bedreigd, waarna De Wit naar de politie stapte. 'Ik heb inderdaad aangifte gedaan tegen Jordania', meldt De Wit tegenover Voetbal International. 'Er zijn grenzen, ook ik heb een gezin.'

Overigens geldt het verbod nog steeds. Volgens Jordania was dat op basis van de regels van de KNVB en de huisregels van Vitesse helemaal niet mogelijk, maar de rechtbank oordeelde in januari dit jaar dat de leiding van de Arnhemmers voldoende redenen heeft om de 49-jarige Georgiër de toegang tot Stadion Gelredome te ontzeggen.

Jarig

    Ryan Donk - Kasimpasa (1986)
    Jetro Willems - PSV en Oranje (1994)
    Jan Koller - oud-international Tsjechië (1973)
    Anatoliy Tymoschuk - Zenit Sint-Petersburg (1979)
    Bob Schepers - SC Cambuur (1992)
    Sergio Ramos - Spanje en Real Madrid (1986)

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.