VI Vandaag: Feyenoord, Ajax en Old Firm

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Feyenoord, Ajax en Old Firm

  1. Feyenoord, Ajax & Koeman

Er staan vandaag vier Eredivisie-wedstrijden op het programma. Het eerste duel wordt om 12.30 uur afgewerkt in Rotterdam, waar Feyenoord - ADO Den Haag op het programma staat. Om 14.30 uur worden er twee wedstrijden gespeeld: FC Utrecht - PEC Zwolle en Vitesse - Ajax. De negende en laatste wedstrijd van de twintigste ronde is AZ - Heracles Almelo om 16.45 uur.

Ronald Koeman hoopt vandaag met Southampton de derde plaats weer over te nemen van Louis van Gaal, door het duel met Swansea City (17.00 uur) winnend af te sluiten. In Spanje staat om 21.00 uur de wedstrijd Barcelona - Villarreal op het programma.

Bekijk hier alle wedstrijden van vandaag.

  1. Transfers

De transfermarkt sluit morgen om middernacht! Welke clubs gaan zich nog roeren op de transfermarkt? Raakt Feyenoord Tonny Vilhena kwijt aan Southampton en wie komt er in dat geval als vervanger? Gaat SC Heerenveen nog meer doen met de miljoenen voor Daley Sinkgraven en krijgt PSV-trainer Phillip Cocu zijn gewenste aanvallende versterking? Het laatste transfernieuws lees je op VI.nl.

  1. Old Firm

Vandaag staat er voor het eerst sinds 2012 weer een een Schotse Old Firm op het programma. In de halve finale van het toernooi om de Schotse League Cup gaat Rangers FC om 14.30 uur op bezoek bij Celtic. Glasgow Rangers ging in 2012 failliet en werd daarom teruggezet naar de vierde divisie. De club staat momenteel tweede in de tweede divisie.

  1. Op 1 februari in... 2006

Precies negen jaar geleden maakte Peter Bosz de transfer van zijn dromen. De toenmalige trainer van Heracles Almelo bereikte namelijk een akkoord met Feyenoord, waar hij de baan van technisch manager accepteerde. In de zomer van 2006 begon Bosz zijn werkzaamheden in Rotterdam-Zuid. Met veel plezier kijkt men bij Feyenoord bepaald niet terug op Bosz, die tot begin 2009 werkzaam was in De Kuip. Door dure dertigers als Roy Makaay, Kevin Hofland en Denny Landzaat aan te trekken hielp hij de club naar de rand van de afgrond. Anno 2015 is Feyenoord financieel weer gezond en werkt Bosz als trainer bij het laatste weken zeer zwak presterende Vitesse.

Met dit spandoek maakten Feyenoord-supporters in 2008 hun onvrede over het functioneren van Peter Bosz kenbaar.
Met dit spandoek maakten Feyenoord-supporters in 2008 hun onvrede over het functioneren van Peter Bosz kenbaar.
  1. Jarig

Christian Ziege - oud-international Duitsland (1972)
Darren Fletcher - Manchester United (1984)
Giuseppe Rossi - Fiorentina (1987)
John Bosman - jeugdtrainer Ajax (1965)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.