VI Vandaag: FC Twente snakt naar zege, sleutelduel Stevens

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: FC Twente snakt naar zege, sleutelduel Stevens

Vooruitblik op speelronde 26

Willem II en FC Twente beginnen vrijdag aan de 26ste speelronde van de Eredivisie. De bezoekers uit Enschede hopen eindelijk eens op goed nieuws, want nadat de ploeg van trainer Alfred Schreuder in februari slechts één punt bij elkaar had gesprokkeld in vijf duels, kwam daar deze week nog een straf bij van de KNVB. De Tukkers kregen drie punten in mindering vanwege financieel wanbeleid.

Vrijdag zal deze website ook voor een groot deel in het teken staan van de overige wedstrijden van komend weekeinde in de Eredivisie. Na de 1-3 nederlaag tegen Ajax hoopt koploper PSV zaterdag de draad weer op te pakken in Deventer. Vandaag zal trainer Phillip Cocu vooruitblikken op het bezoek aan Go Ahead Eagles. Ajax en Feyenoord komen zondag thuis in actie tegen respectievelijk Excelsior en NAC Breda.

Ook de overige duels van het weekeinde in binnen- en buitenland komen uitgebreid aan bod. Clubwatchers zullen bijvoorbeeld via de audiofragmenten hun licht laten schijnen over de te spelen wedstrijden van de komende dagen.

Derksen en Jaliens op VI Premium

Vandaag verschijnt op VI Premium een interview met Kew Jaliens, die sinds 2013 speelde in Asutralië voor Newcastle Jets en onlangs aan de slag ging bij Melbourne City. In principe voor zes weken, maar als het aan de verdediger ligt, blijft hij voorlopig Down Under. 'Mijn gezin en ik hebben de afgelopen twee jaar in Australië heel prettig geleefd. Voorlopig keer ik niet naar Nederland terug.'

In de serie 50 jaar VI aandacht voor Johan Derksen, die in de jaren zeventig als speler van Veendam geen blad voor de mond neemt en uiteindelijk na een spraakmakend interview met Voetbal International op non-actief wordt gesteld.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis. U kunt de nieuwe VI natuurlijk ook bestellen.

Sleutelduel voor Stevens

VfB Stuttgart krijgt vanavond bezoek van Hertha BSC en de ploeg van trainer Huub Stevens moet winnen om wat lucht te krijgen. Met nog elf duels voor de boeg is Stuttgart hekkensluiter, maar nummer veertien Hertha - waar Roy Beerens en John Heitinga onder contract staan - heeft slechts vijf punten meer.

Ook staan er vanavond drie duels in de Jupiler League op het programma, terwijl er eveneens wordt gevoetbald in de Ligue 1 en Primera Divisón. Charlison Benschop krijgt in de Tweede Bundesliga met Fortuna Düsseldorf bezoek van het door Gertjan Verbeek getrainde VfL Bochum.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

Op 6 maart in... 2002

Vandaag dertien jaar geleden werd bekend dat vanaf het seizoen 2003/04 slechts één Nederlandse club zich rechtstreeks zou plaatsen voor de Champions League. En dat terwijl vóór die tijd twee teams zich direct kwalificeerden, terwijl de nummer drie via de voorronde een kans kreeg op het miljoenenbal. In het seizoen 2002/03 kwamen Ajax, Feyenoord én PSV uit in de groepsfase van de CL (op de foto uit die jaargang zien we Anthony Lurling namens de Rotterdammers in actie tegen Newcastle United; de laatste wedstrijd van Feyenoord op het hoogste Europese podium).

Nadat Nederland jarenlang vijfde had gestaan op de coëfficiëntenranglijst van de UEFA, zakte het steeds verder weg. Op dit moment bezetten we de negende positie, maar een vrije val dreigt. Volgend seizoen zakt ons land zo goed als zeker naar de tiende plaats, maar weer een jaar later zou Nederland - op basis van de huidige cijfers - weleens vijftiende kunnen staan. De winnaar van de Eredivisie plaatst zich nu nog rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League, maar een toekomst zonder Nederlandse inbreng lijkt steeds dichterbij te komen...

Jarig

Yassin Ayoub, middenvelder FC Utrecht (1994)
Kevin-Prince Boateng, middenvelder Schalke 04 (1987)
Arnar en Bjarki Gunnlaugsson, voormalig Feyenoord-spelers (1973)
Abdelkrim El Hadrioui, voormalig AZ-speler (1972)
Tim Howard, keeper Everton (1979)
Simon Mignolet, keeper Liverpool (1988)
Daniël de Ridder, aanvaller SC Cambuur (1984)
Rodrigo, aanvaller Valencia (1991)
Harald Schumacher, voormalig keeper (West-)Duitsland (1954)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.