VI Vandaag: emotionele herstart Wolfsburg, ADO-lunch Wang

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: emotionele herstart Wolfsburg, ADO-lunch Wang

  1. Duitsland herdenkt Malanda

De Bundesliga ontwaakt uit de winterstop en doet dat meteen met een emotionele confrontatie van nummer twee VfL Wolfsburg met de ogenschijnlijk onaantastbare koploper Bayern München. De gedachten van Die Wölfe zullen namelijk uitgaan naar Junior Malanda, hun Belgische ploeggenoot die begin januari bij een auto-ongeluk om het leven kwam. Op alle Duitse velden wordt dit weekend stilgestaan bij de tragische dood van Malanda.

  1. VI Premium

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Vandaag weer aandacht voor de toernooien om de Azië Cup en Afrika Cup (met de strijd om de derde plaats tussen Irak en de Verenigde Arabische Emiraten), die nauwlettend worden gevolgd door Chris Tempelman.

Ook de situatie van ADO, dat sinds kort in Chinese handen is, krijgt volop aandacht. Bovendien komt er uit de Hofstad mogelijk meer nieuws over het gedwongen vertrek van vrijwel de gehele raad van commissarissen en de gevolgen daarvan. Zo is eigenaar Hui Wang, die nog slechts enkele dagen heeft om ADO van nieuwe spelers te voorzien, inmiddels al in Den Haag. Vrijdag staat er in ieder geval een lunch, in het kader van het 110-jarig bestaan op 1 februari, met de Chinees op het programma.
ADO Den Haag, het nieuwe Vitesse?

Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Nu de overname rond is, laat Hui Wang zijn gezicht zien in Den Haag, waar de onrust nog steeds voortduurt.
Nu de overname rond is, laat Hui Wang zijn gezicht zien in Den Haag, waar de onrust nog steeds voortduurt.
  1. Dordtse jacht, Friese revanchegevoelens

In Nederland begint de twintigste speelronde aan de Krommedijk. Zal FC Dordrecht de eerste thuiszege van vorige week tegen Excelsior een vervolg geven tegen SC Heerenveen, dat op de eerste speelronde op eigen veld nog onderuit ging tegen de huidige hekkensluiter? Bij de andere clubs is het zaak de puntjes op de i zetten in aanloop naar het volgende competitieduel en daarover de media te berichten. Op VI.nl is er uiteraard aandacht voor al die vooruitblikken en verschijnt eveneens het wekelijkse overzicht met de afwezigen per Eredivisie-club.

  1. Op 30 januari in... 2013

Inmiddels ligt het allemaal wat anders, maar Mario Balotelli maakt al jaren de tongen los. Zaakwaarnemer Mino Raiola zegt in retrospectief dat deze transfer zijn grootste fout was, maar exact twee jaar geleden spatte de liefde ervan af bij AC Milan én het enfant terrible.

'Dit is wat we allemaal wilden', waren de warme woorden van vice-president Adriano Galliani over de spits die voor twintig miljoen euro van Manchester City werd overgenomen. 'Ik heb hier altijd al willen spelen. Zodra ik de kans kreeg, ben ik naar Milaan gerend', zei Balotelli zelf. 'Ik hoop dat ik van Milan weer een grote club kan maken, dan maken zij van mij een grote speler. Hopelijk gaan de fans van me houden, dan zal ik ze die liefde terugbetalen.'

Anderhalf jaar later is de liefde alweer bekoeld en heeft ook Balotelli de harten bij Liverpool niet kunnen veroveren. Deze week wordt hij daarom veelvuldig genoemd in allerlei transfergeruchten.

  1. Jarig

Arda Turan - Atlético Madrid (1987)
Dimitar Berbatov - AS Monaco (1981)
Filip Djuricic - FSV Mainz 05 (1992)
Hans Vonk - technisch directeur SC Heerenveen (1970)
Peter Crouch - Stoke City (1981)
Glynor Plet - Go Ahead Eagles (1987)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.