VI Vandaag: derbyday en Ajax - FC Twente

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: derbyday en Ajax - FC Twente

  1. Derbyday en Ajax - FC Twente

De Eredivisie staat vandaag in het teken van twee prachtige derby's. Om 12.30 uur begint de Friese derby tussen SC Cambuur en SC Heerenveen. Het belooft een heet middagje te worden in Leeuwarden, waar gisteren liefst vijfduizend supporters aanwezig waren op de laatste training van Cambuur om hun helden aan te moedigen. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Zwolle, waar PEC Zwolle en Go Ahead Eagles het tegen elkaar opnemen in de IJsselderby. Om hetzelfde tijdstip begint FC Utrecht - FC Dordrecht.

De 23ste speelronde van de Eredivisie wordt afgesloten in Amsterdam, waar Ajax en FC Twente het tegen elkaar opnemen. Lukt het de hoofdstedelingen de zege op Go Ahead Eagles (1-2) van zondag een goed vervolg te geven?

  1. Internationaal topvoetbal

Vanmiddag en vanavond staat er ook buitenlands topvoetbal op het programma. In de achtste finale van het toernooi om de FA Cup speelt Arsenal om 17.00 uur thuis tegen Middlesbrough.

In de Primera División komt zowel Barcelona als Atlético Madrid in actie. Barça ontvangt om 17.00 uur Levante en Atlético gaat om 21.00 uur op bezoek bij Celta de Vigo. In de Serie A speelt het dolende AC Milan om 12.30 uur tegen Empoli, terwijl om 15.00 uur Internazionale én Feyenoords Europa League-opponent AS Roma aftrappen. Koploper Juventus speelt om 20.45 uur uit tegen Cesena.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. VI Premium

Op VI Premium vandaag een verhaal over de periode van Rini Coolen bij Zenit Sint-Petersburg, donderdag de opponent van PSV in de Europa League. Ook een artikel over de diep gezonken Duitse clubclub Alemannia Aachen. Verder lees je op VI Premium een selectie verhalen uit VI nummer 7, die in de kiosk ligt.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Op 15 februari in... 2014

Werd Bert van Marwijk ontslagen door Hamburger SV. Van Marwijk was op dat moment pas vijf maanden werkzaam in Noord-Duitsland, maar wist de club niet uit de onderste regionen van de Bundesliga te sturen.

Het ontslag van Van Marwijk heeft HSV weinig opgeleverd. Weliswaar wist de club vorig seizoen degradatie naar de 2. Bundesliga te ontlopen, maar precies een jaar later is de ploeg van Rafael van der Vaart opnieuw in de onderste regionen van de Bundesliga beland. HSV wordt tegenwoordig getraind door Josef Zinnbauer, omdat de opvolger van Van Marwijk (Mirko Slomka) het ook slechts een half jaar uithield in het Noord-Duitse wespennest. En Van Marwijk? Die wacht sinds zijn ontslag bij HSV nog op een nieuwe club.

  1. Jarig

Gabriel Paletta - AC Milan (1986)
Heurelho Gomes - Watford (1981)
Robert Fuchs - voormalig speler PSV (1975)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.