VI Vandaag: De Kuip en Camp Nou de hoofdpodia

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: De Kuip en Camp Nou de hoofdpodia

Schijnwerpers op De Kuip

Feyenoord en PSV nemen zondag om 14.30 uur de handschoen op. Als de eerste, tot twee keer toe uitgestelde, confrontatie van half december maatgevend is, dan kunnen we spektakel verwachten. In de blessuretijd besliste Mempis Depay de zinderende topper in Eindhoven in het voordeel van PSV, dat door de 4-3 zege de wintertitel voor zich opeiste.

Zet de ploeg van trainer Phillip Cocu in Rotterdam de stap naar de landstitel, of zorgt Feyenoord voor frustratie in Eindhoven en een positief gevoel voor zichzelf over een plaats bij de eerste drie? De historie van Feyenoord – PSV laat een opmerkelijke feit zien voor Fred Rutten.

Robben en Dost op weg naar Noordwijk

Terwijl Louis van Gaal met Manchester United na Tottenham Hotspur opnieuw een concurrent (Liverpool) het nakijken wil geven, hopen Arjen Robben en Bas Dost ongetwijfeld een einde te maken aan een korte periode buiten de schijnwerpers.

De Bayern-aanvaller keert naar alle waarschijnlijkheid tegen Borussia Mönchengladbach terug na een korte absentie door een beknelde zenuw. De Wolfsburg-spits staat alweer vijf duels droog na zijn zeer productieve start van 2015, die ongetwijfeld heeft bijgedragen aan zijn invitatie voor Oranje. Een doelpunt tegen FSV Mainz 05 kan Dost helpen zich met extra vertrouwen te melden in Noordwijk.

El Clásico

Het sluitstuk van de zondag belooft een spektakelstuk te worden. Want in Camp Nou staan de Spaanse giganten tegenover elkaar; MSN versus BBC, Lionel Messi versus Ronaldo, de smaakmakers uit Barcelona versus de kwakkelaars uit Madrid. Maar dit is een wedstrijd op zich. El Clásico begint om 21.00 uur.

Op 23 maart in … 2012

'Ik zie het zelf als een leerzame stap in mijn ontwikkeling', zegt Karim Rekik precies drie jaar geleden. De dan zeventienjarige verdediger verruilt voor een maand Manchester City voor Portsmouth. Bij de club uit het Championship krijgt hij de kans op de speeltijd die hij bij The Citizens (nog) niet krijgt.

'Ik heb vandaag met trainer Roberto Manchini en assistent David Platt van City gesproken en zij gaven aan dat Portsmouth een goede optie is om speelminuten te krijgen', vervolgt Rekik, voor wie deze tijdelijke verhuizing uiteindelijk niet leidt tot de doorbraak bij Manchester City.

Maar drie jaar later komt Rekik ondanks welgeteld één competitieduel voor The Citizens  nog wel voor in de plannen van de Premier League-club, al is het niet in het City of Manchester Stadium. 'Ze willen graag mijn contract verlengen om me vervolgens weer elders te stallen', zei de PSV-huurling vrijdag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.