VI Vandaag: De Boer spreekt, opvolging van Rutten

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: De Boer spreekt, opvolging van Rutten

Feyenoord onder de loep

Vanaf vandaag ligt Voetbal International nummer 10 in de winkels! In de nieuwe VI volop aandacht voor de topdrie. Hoe verwerkt Feyenoord het vertrek van trainer Fred Rutten? Durft de club het aan met de onervaren assistenten Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst? Hoe denken ex-trainers als Leo Beenhakker en Bert van Marwijk over de ontstane situatie? 'Winnen is lekker, winnen is leuk, dan wil iedereen wel trainer zijn. Het gaat om de periode dat je niet wint', aldus Don Leo.

Klik hier om de nieuwe VI te bestellen.

Van Gaal, Dost, Robben en meer

Nadat er gisteravond in de rest van Europa al de nodige wedstrijden zijn gespeeld, gaat het vandaag vrolijk verder. Zo worden er in de Premier League zeven wedstrijden gespeeld. Ronald Koeman won gister met Southampton van Crystal Palace en kan dus rustig toekijken wat concurrenten Arsenal, Manchester United, Liverpool en Tottenham Hotspur vanavond doen.

Uiteraard zullen ook genoeg Nederlanders vanavond een rol spelen. Het United van Louis van Gaal, die waarschijnlijk zal starten met Daley Blind (foto onder), neemt het op tegen Newcastle United. Daar mogen Daryl Janmaat, Tim Krul en Vurnon Anita hopen op een basisplek.

In het Duitse bekertoernooi zien we mogelijk Roel Brouwers in actie, zijn Borussia Mönchengladbach speelt in de achtste finale tegen Kickers Offenbach. Maar de meeste Nederlandse ogen zullen gericht zijn op Bas Dost. Hij gaat met VfL Wolfsburg op visite bij RB Leipzig, en Arjen Robben, die met met Bayern München visite krijgt van Eintracht Braunschweig.

Klik hier voor de wedstrijden van vandaag.

Groot interview De Boer

In VI nummer 10 ook een groot interview met Frank de Boer, die onlangs zijn toekomst aan Ajax committeerde. In gesprek met verslaggever Simon Zwartkruis zet De Boer zijn visie op de ontwikkeling van zijn elftal uiteen.

'De clubfilosofie over opleiden blijft vooropstaan, maar waar nodig zullen we spelers halen om aspecten toe te voegen die we nu te weinig in de selectie hebben. Dan heb ik het over twee spelers met ervaring', zegt De Boer onder meer.

VI Premium

Op VI Premium zijn al verhalen van het kersverse nummer 10 te lezen. Behalve aandacht voor de grote verhalen over Ajax en Feyenoord, lees je hier ook over PSV. Hoe denken insiders en analytici over de aanstaande kampioen? 'PSV heeft meerdere spelers die het verschil kunnen maken, maar Andrés Guardado is de beste. De missing link', aldus FC Twente-coach Alfred Schreuder.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 4 maart in... 2014

Precies een jaar geleden zette Theo Janssen een punt achter zijn voetbalcarrière. De vijfvoudig international nam die beslissing nadat hij voor de tweede keer in korte tijd zwaar geblesseerd was geraakt aan zijn knie. 'Ik kwam daarna al snel tot de conclusie dat mijn toekomst niet meer het op het voetbalveld ligt', sprak de ex-speler van Ajax en FC Twente destijds.

Janssen is anno 2015 nog altijd aan Vitesse verbonden. De voormalige vrijetrappenspecialist is tegenwoordig werkzaam als scout voor de Arnhemse club.

Jarig

Kenny Dalglish - ex-trainer en -speler Liverpool (1958)
Landon Donovan - ex-international Verenigde Staten (1982)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.