VI Vandaag: D-day voor Oranje én Hiddink

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: D-day voor Oranje én Hiddink

Nederland - Turkije

Alleen een zege telt vanavond voor Oranje tegen Turkije. Het zeer belangrijke EK-kwalificatieduel wordt afgewerkt in De Arena en begint om 20.45 uur. Guus Hiddink kan putten uit een volledige spelersgroep, want tijdens de afsluitende training van vrijdag deden alle internationals voluit mee. Hiddink kan zoals bekend niet beschikken over Arjen Robben en Robin van Persie, die zich eerder al vanwege blessures afmeldden. Indien Nederland niet van Turkije wint, zullen er bij de toekomst van Hiddink als bondscoach opnieuw vraagtekens worden gezet.

Nederland staat in Groep A derde, met zes punten uit vier duels. Turkije is vierde met vier punten. Tsjechië (twaalf punten) en IJsland (negen) bezetten de plaatsen die rechtgeven op deelname aan het EK van volgend jaar in Frankrijk. De nummer drie van de poule neemt deel aan de play-offs. De andere duels in de groep van Oranje zijn Kazachstan - IJsland en Tsjechië - Letland.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

Tactiek en opstelling

Vandaag houden we op VI.nl alle ontwikkelingen rond Oranje scherp in de gaten. Met welke tactiek bindt Hiddink de strijd aan met Turkije en welke spelers horen daarbij?

Op het middenveld is Wesley Sneijder zeker van een basisplaats én de aanvoerdersband, maar wie staan er naast hem? Krijgt Nigel de Jong weer het vertrouwen, of mag Daley Blind of Jordy Clasie het op 6 laten zien? In de defensie is er ook nog veel onduidelijk. Behoudt Bruno Martins Indi zijn basisplaats, en wie staat er rechtsback? Natuurlijk kun jij op VI.nl meepraten over hoe de opstelling eruit zou moeten zien. Op VI Radio geeft analyticus Bert van Marwijk zijn visie op het Nederlands elftal.

VI Premium

Voetbal International nummer 13 ligt weer in de winkels. Op VI Premium lees je een selectie verhalen uit de nieuwe VI én exclusieve content. Vandaag zoals elke zaterdag een nieuwe editie van VI Insider. Welk voetbalgeheim onthult hij vandaag?

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 27 maart in... 2009

Zette Oranje een flinke stap richting kwalificatie voor het WK van 2010, door in eigen huis met 3-0 te winnen van Schotland. De doelpunten kwamen op naam van Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie en Dirk Kuijt. Het was de vierde zege op rij van Oranje in de kwalificatie.

Oranje voor het duel met Schotland van 28 maart 2009. Bovenste rij vanaf links: Maarten Stekelenburg, Robin van Persie, Joris Mathijsen, Dirk Kuijt, Klaas-Jan Huntelaar, André Ooijer en Mark van Bommel. Onderste rij vanaf links: Arjen Robben, Gregory van der Wiel, Giovanni van Bronckhorst en Nigel de Jong.
Oranje voor het duel met Schotland van 28 maart 2009. Bovenste rij vanaf links: Maarten Stekelenburg, Robin van Persie, Joris Mathijsen, Dirk Kuijt, Klaas-Jan Huntelaar, André Ooijer en Mark van Bommel. Onderste rij vanaf links: Arjen Robben, Gregory van der Wiel, Giovanni van Bronckhorst en Nigel de Jong.

Nederland plaatste zich dan ook met groot gemak voor de eindronde in Zuid-Afrika, waarop het tot de finale reikte. In de eindstrijd was Spanje na verlenging met 1-0 te sterk door een doelpunt van Andres Iniesta.

Jarig

    Frank van der Struijk - Vitesse (1985)
    Mario van der Ende - oud-scheidsrechter (1956)
    Björn Kuipers - scheidsrechter (1973)
    Earnest Stewart - directeur AZ (1969)

    {"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.