VI Vandaag: D-Day voor Nederlands clubvoetbal

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: D-Day voor Nederlands clubvoetbal

  1. D-Day voor Nederlands voetbal

Voor het Nederlandse voetbal is vandaag een cruciale dag. Ajax, Feyenoord en PSV komen in actie in de zestiende finale van de Europa League. Voor de coëfficiëntenlijst van de UEFA zijn goede resultaten bijzonder welkom. Door de slechte Europese prestaties van de afgelopen jaren is directe plaatsing voor de Champions League voor de kampioen van de Eredivisie in het geding.

Nederland staat op dit moment negende op de lijst van de UEFA. Alleen de kampioenen van de bovenste dertien landen zijn met minimaal een team gegarandeerd van deelname aan de groepsfase van het miljoenenbal.

  1. Ajax, Feyenoord en PSV

PSV speelt vanavond om 19.00 uur thuis tegen de Russische topclub Zenit Sint-Petersburg. Ook Feyenoord treft een zware tegenstander. De Rotterdammers spelen om 19.00 uur uit tegen de Italiaanse vice-kampioen AS Roma.

Ajax heeft met de Poolse grootmacht Legia Warschau als opponent op papier de beste kansen om de laatste zestien te bereiken. Het duel in De Arena begint om 21.05 uur.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. VI Premium

De nieuwe Voetbal International ligt in de kiosken! Op VI Premium kunt u diverse verhalen uit het kersverse nummer lezen. Vandaag bijvoorbeeld de prachtige reportage van verslaggever Geert-Jan Jakobs over Jeroen Tesselaar, voetballer in dienst van Saint Mirren en fotograaf in zijn vrije tijd.

'Als het even kan trek ik er erop uit met mijn fiets en camera', vertelt de oud-speler van Telstar, die in het onorthodoxe Schotse voetbal al twee zware hoofdblessures opliep. 'Het is duelleren en dan maar kijken wie er nog overeind staat.'

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Op 19 februari in... 2012

Schoot Lionel Messi Valencia aan gort. In het onderlinge competitieduel in Camp Nou hielp de Argentijn Barcelona met vier treffers aan een klinkende 5-1 zege. Het was die dag voor het eerst dat Messi in de Spaanse competitie vier doelpunten liet aantekenen in één wedstrijd. Eerder in zijjn loopbaan had hij dat in de Champions League al eens tegen Arsenal gedaan (4-1).

  1. Jarig

Enzo Scifo - Belgische oud-international (1966)
Kenny van der Weg - NAC Breda (1991)
Gianluca Zambrotta - Italiaanse oud-international (1977)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.