VI Vandaag: Ajax, PSV en Feyenoord jagen op EL-succes

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Ajax, PSV en Feyenoord jagen op EL-succes
Krakers in Rotterdam, Warschau en Sint-Petersburg

De drie Nederlandse ploegen die nog actief zijn in Europees verband komen vanavond allemaal in actie in de Europa League. Het team dat als eerste speelt, heeft direct de op papier moeilijkste opdracht. PSV trapt om 18.00 uur af bij Zenit Sint-Petersburg en moet een 0-1 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen.

Een uur later begint Ajax aan het uitduel met Legia Warschau. De Amsterdammers wonnen in eigen huis met 1-0 en hopen in Polen de achtste finale te bereiken. Het misschien wel mooiste Nederlands getinte affiche is vanaf 21.05 uur. Feyenoord moet in eigen huis AS Roma van zich af zien te houden, vorige week werd het in Italië 1-1.

Uiteraard zal ook VI.nl de gehele dag in het teken staan van de Europa League. Van de praatjes en ontwikkelingen vooraf, via een uitgebreid verslag op verschillende kanalen van de wedstrijd zelf, tot en met de analyses na afloop; Voetbal International is overal bij en zorgt ervoor dat je niets mist.

VI Premium

    De nieuwe editie van Voetbal International ligt sinds woensdag weer in de winkels en bij abonnees op de mat, maar ook via het online platform VI Premium zijn alle verhalen te lezen. Zo ook de column van Ronald de Boer, die onder meer uithaalt naar Mino Raiola, zaakwaarnemer van Ricardo Kishna. 'Raiola kan beter zwijgen over de ontwikkeling van Kishna.'

    Daarnaast sprak clubwatcher Simon Zwartkruis met Richairo Zivkovic. De spits kwam afgelopen zomer over van FC Groningen, maar moet het vooralsnog vooral doen met wedstrijden in Jong Ajax. 'Volgend seizoen wil ik eerste spits zijn', laat hij echter optekenen.

    VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

    Blijft Dost scoren?

      Uiteraard komen er ook bij de ploegen uit het buitenland voldoende Nederlanders in actie. Zo reist bijvoorbeeld dé man van het moment, Bas Dost, met zijn ploeg af naar Portugal. VfL Wolfsburg verdedigt tegen Sporting Lissabon een dankzij Dost verkregen 2-0 voorsprong. Jeremain Lens krijgt met Dinamo Kiev op zijn beurt bezoek van Guingamp. De Fransen wonnen de heenwedstrijd met 2-1.

      Het Celtic van John Guidetti en Virgil van Dijk wacht een fraaie ontmoeting: de Schotten gaan op bezoek bij Internazionale. Op Celtic Park eindigde het eerste duel in 3-3, mede dankzij een late gelijkmaker van de Zweedse ex-Feyenoorder. Bij Club Brugge, dat thuis tegen Aalborg BK een 1-3 zege uit het heenduel verdedigt, kan van de Nederlanders alleen Ruud Vormer in actie komen. Stefano Denswil is niet speelgerechtigd.

      Bekijk hier alle duels van vandaag.

      Op 26 februari in... 2002 en 2003

        Feyenoord heeft zichzelf dankzij de 1-1 bij AS Roma een uitstekende uitgangspositie bezorgd voor het bereiken van de volgende ronde in de Europa League, maar nog niet zo lang geleden acteerden de Romeinen op het allerhoogste niveau. Twaalf en dertien jaar geleden maakten zij op exact dezelfde datum als vandaag grote indruk in Europa.

        In 2002 speelden de Italianen in de Champions League League tegen Barcelona, met destijds onder anderen Patrick Kluivert en Rivaldo in de basis. AS Roma won met 3-0. Precies een jaar later ging de ploeg op bezoek bij Valencia, dat tot dat moment nog nooit een thuiswedstrijd in de CL had verloren. De Romeinen vertrokken echter uit Spanje met een afgetekende 0-3 overwinning. Dankzij twee goals en een assist was Francesco Totti - ook vanavond in De Kuip van de partij - de grote man.

        Over exact honderd dagen

        We kijken ook naar de toekomst, want over exact honderd dagen - op zaterdag 6 juni - begint in Canada het WK voor vrouwen. Het Nederlands elftal van bondscoach Roger Reijners is voor het eerst present tijdens een mondiale eindronde. Naast het gastland zijn ook China en Nieuw-Zeeland de tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen.

        Jarig

          Emmanuel Adebayor - Tottenham Hotspur (1984)
          Ole Gunnar Solskjær - ex-voetballer (1973)
          Fernando Llorente - Juventus (1985)
          Pepe - Real Madrid (1985)

          Bekijk hier al onze video's
          Praat mee

          Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

          Reacties worden op dit moment geladen.