VI Vandaag: Ajax in actie, Feyenoord in spanning

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Ajax in actie, Feyenoord in spanning
Ajax op jacht naar kwartfinaleticket

Kan Ajax de kwartfinales van de Europa League bereiken? Vorige week verloor Ajax het heenduel in Kiev met 1-0 van Dnjepr Dnjepropetrovsk. De opgave zal zwaar worden tegen het gehavende Dnjepr, maar het is zeker mogelijk. De bezoekers missen enkele sterkhouders en zullen naar alle waarschijnlijkheid vol op de counter loeren.

Om 21.05 uur wordt er afgetrapt in een uitverkochte Arena en zullen de jonkies van Ajax het hoofd koel moeten houden om de Oekraïense muur te slechten.

Ajax verloor vorige week met 1-0 van Dnjepr Dnjepropetrovsk.
Ajax verloor vorige week met 1-0 van Dnjepr Dnjepropetrovsk.

Niet alleen in De Arena komen er landgenoten in actie. Ruud Vormer bezoekt met Club Brugge het Besiktas van Oguzhan Özyakup, Alexander Büttner moet met Dinamo Moskou minimaal twee keer scoren tegen het Napoli van Jonathan de Guzman. En Bas Dost verdedigt met VfL Wolfsburg in Milaan een 3-1 voorsprong tegen Internazionale.

Er zijn natuurlijk nog veel meer wedstrijden in de Europa League. Het volledige programma vindt u hier.

UEFA velt vonnis over Feyenoord

Feyenoord wacht vandaag met spanning op de uitspraak van de UEFA naar aanleiding van de gebeurtenissen in De Kuip op donderdag 26 februari. Tijdens de verloren return tegen AS Roma (1-2) werden voorwerpen op het veld gegooid. De Europese voetbalbond klaagde de Rotterdammers aan wegens racisme en wangedrag van de fans.

Ook Serge Aurier, de verdediger van Paris Saint-Germain die in een filmpje op internet had gescholden op Björn Kuipers, krijgt vandaag duidelijkheid.

Nasleep Champions League

Uiteraard is er een dag na het afronden van de achtste finale ook nog uitgebreid aandacht voor wat er allemaal is gebeurd in de Champions League. Hoe reageren de verschillende kampen op de successen en de teleurstellingen in het miljoenenbal? En hoe zit het met die ijzersterke Premier League, die ondanks het gigantische tv-contract zonder clubs zit in de kwartfinale van de Champions League?

VI Premium

Op VI Premium lees je verhalen uit VI nummer 12, die sinds woensdag in de winkels ligt. Vandaag onder meer aandacht voor Feyenoord-huurling Joey Sleegers, die met het goed voetballende FC Eindhoven vriend en vijand verbaast in de Jupiler League. En dat is de Rotterdammers ook niet ontgaan, want komende zomer krijgt Sleegers zijn kans in De Kuip. 'Ik neem Jordy Clasie als voorbeeld.'

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 19 maart in... 2013
    Michael James Owen als scholier in 1993.
    Michael James Owen als scholier in 1993.

    Op bovenstaande foto is hij dertien jaar. En eigenlijk is Michael Owen sindsdien qua uiterlijk weinig meer veranderd. Gekscherend werd hij om die reden Klein Duimje genoemd, maar dat zou zijn voetballende capaciteiten natuurlijk schromelijk tekortdoen. Dus het werd uiteindelijk Boy Wonder.

    Owen was als tiener dé sensatie van het Engelse voetbal in de jaren negentig. En op het WK in Frankrijk (1998) maakte hij met een weergaloze solo misschien wel het mooiste doelpunt van zijn land ooit op een eindtoernooi.

    Owen groeide op bij Liverpool, waar hij veelvuldig topscorer werd. Hij zocht zijn geluk bij Real Madrid, keerde bij Newcastle United terug op Engelse bodem. Door het vele blessureleed haalde hij echter nooit meer het niveau van zijn jonge jaren.

    Op zijn 29ste was hij transfervrij en leek hij afgeschreven, maar Manchester United greep zijn kans. Daar werd Owen op zijn 31ste voor het eerst landskampioen, waarna hij ging afbouwen bij Stoke City. De geest wilde nog wel, maar het lichaam niet meer. En precies twee jaar geleden kondigde hij 'met een enorme hoeveelheid trots' zijn afscheid aan.

    Jarig

      Rinus Israël - oud-speler Feyenoord, DWS (1942)
      Alessandro Nesta - wereldkampioen in 2006 met Italië (1976)
      Kolo Touré - Liverpool (1981)
      Roman Eremenko - Fins international (1987)
      Michal Svec - ex-SC Heerenveen (1987)
      Hakim Ziyech - FC Twente (1993)

      Bekijk hier al onze video's
      Praat mee

      Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

      Reacties worden op dit moment geladen.