VI Transfertargets: Gabriel Barbosa, miskend wonderkind

Reacties

De winterse transferperiode is niet de tijd dat hele selecties gerenoveerd worden, maar kan wél uitkomst bieden voor spelers die op het tweede plan geraakt zijn. Welke spelers zijn toe aan een winterse overstap? In VI Transfertargets lichten we steeds een van die transferkandidaten voor de januarimaand uit. Deze keer: Gabriel Barbosa, verpieterd toptalent.

VI Transfertargets: Gabriel Barbosa, miskend wonderkind

De volledige wereldtop zat afgelopen zomer achter Barbosa aan, maar de verwachting was dat hij zou uitkomen bij Barcelona. Die club had in een eerder stadium al een eerste optie genomen op de ster van Santos, die door kenners van het Braziliaanse voetbal werd omschreven als de nieuwe Neymar.

Maar ineens was daar Internazionale. De Milanezen werden kansloos geacht in de strijd om de handtekening van Gabigol, een bijnaam die hij verkreeg door in de jeugdafdeling van Santos in totaal meer dan 600 keer te scoren. Waarom zou hij vertrekken naar een in verval geraakte Serie A-club, terwijl hij de hele wereld aan zijn voeten had liggen?

Een reusachtige zak met geld hielp al zijn twijfels weg. Eind augustus zette de aanvaller zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Milaan. Daarmee zette Barbosa velen op het verkeerde been, zelfs Barcelona. De Catalaanse club reageerde woedend op zijn Italiaanse transfer, omdat Santos de afgesproken koopoptie niet gehonoreerd zou hebben. Gabigol haalde zijn schouders op. Bij Inter zou hij gaan vlammen. Vroeg of laat zou hij dan vanzelf bij een wereldmacht als Barça terechtkomen.

Het liep totaal anders. Frank de Boer zat niet op Barbosa te wachten en liet hem na een invalbeurt in september geen minuten meer maken. Onder De Boers opvolger Stefano Pioli hoopte en rekende Gabigol op een tweede kans, maar ook deze trainer oordeelde dat de jonge Braziliaan niet opgewassen is tegen de Serie A. Daardoor staat Gabigol al een half seizoen volledig stil in zijn ontwikkeling en lijkt de mega-investering van Inter á dertig miljoen euro te verdampen.

Door het oog van de kenner
'Gabriel Barbosa kan nog steeds een belangrijke speler worden voor Inter', aldus Dunga, die Gabigol eerder dit jaar liet debuteren voor de Braziliaanse ploeg. 'Hij bezit enorme snelheid en kan geweldig dribbelen, in dat opzicht is hij een unieke speler. Ik heb de laatste tijd veel wedstrijden van Inter gezien en daarin stond hun spits vaak geïsoleerd. Gabriel is een speler die goed ondersteuning kan bieden aan de spits. Ik ben ervan overtuigd dat zijn moment nog gaat komen, want de kwaliteiten heeft hij. Daar bestaat geen twijfel over. Misschien moet hij wel volwassener worden, als mens en in tactisch opzicht.'

Transfergeruchten
Italiaanse media verwachten dat Barbosa in januari op huurbasis gaat vertrekken bij Inter. Kleinere Serie A-clubs als Genoa, Empoli en Bologna worden met de dribbelaar in verband gebracht. 'Ik heb te veel spelers voorin. Er moeten in januari een paar van vertrekken', bevestigde Pioli eerder deze week zijn intentie om onder meer Gabigol te laten gaan.

Bestemming
Bij Inter zijn de perspectieven voor Gabigol slecht. Een kleine Serie A-club zou een uitkomst zijn voor de Braziliaan. Bij zo'n club krijgt hij niet alleen speelminuten, maar ook een speelstijl waarin hij met zijn snelheid en dribbels in de diepte en achter de defensie van tegenstanders kan excelleren. Met vertrouwen en regelmatige speeltijd kan Barbosa zijn carrière in Europa een doorstart geven.

Kostenplaatje
De voorkeur van Inter lijkt uit te gaan naar een verhuur, maar gezien de enorme aanpassingsproblemen van Gabigol in Italië valt het niet uit te sluiten dat de club meewerkt aan een permanente transfer, indien er een club is die een vergelijkbare transfersom (rond de dertig miljoen) wil betalen als die Inter in augustus aan Santos overmaakte.

Wat denk jij over het vergeten wonderkind Gabriel Barbosa. Moet hij voor zijn kans vechten bij Inter of een tijdelijk of permananent vertrek nastreven? Login met je VI-account en praat mee.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.