VI pakt uit met special over de Godenzonen van 1995

Op zondag 24 mei 2015 is het exact twintig jaar geleden dat Ajax de Champions League won in Wenen. Vanwege dat bijzondere jubileum heeft Voetbal International een speciale jubileumspecial van liefst 140 pagina's gemaakt over het CL-seizoen 1994/95 van Ajax.

VI pakt uit met special over de Godenzonen van 1995

In deze luxe uitgave blikken Frank de Boer, Marc Overmars, Edwin van der Sar en Clarence Seedorf in mega-interviews openhartig terug op het succesjaar 1995, waarin de Amsterdammers de bijnaam De Godenzonen verdienden. Ook de rol van de architect achter de triomftocht, trainer Louis van Gaal, wordt in een uitgebreid portret belicht.

Tevens komen tegenstanders van toen als Franco Baresi, Marcel Desailly (beiden van AC Milan) en Samuel Kuffour (Bayern München) uitgebreid aan het woord over Ajax, dat in de finale met 1-0 te sterk was voor de Milanezen door een goal van Patrick Kluivert. In de halve finale werd Bayern afgedroogd met 5-2.

Bovendien zijn in de special reportages opgenomen over het seizoen dat leidde tot de laatste hoofdprijs van Ajax op het hoogste Europese podium en het feest op het Museumplein. Tevens bevat deze special een uitgebreide statistische analyse plus een verslag van elke wedstrijd, en wordt een en ander aangevuld met prachtige fotografie.

De VI jubileumspecial over de winst van Ajax in de Champions League in 1995 ligt sinds vorige week woensdag in de winkel en is ook online te bestellen. VI-abonnees profiteren online van drie euro korting en betalen slechts € 4,95.

Bekijk hier al onze video's